Çaycuma Belediyesi bir yerel gazetede Vadi Evleri ile ilgili bir şahsın gündeme getirdiği iddialar üzerine kamuoyuna yaptığı açıklamada, “Daha önceleri de gazetelerde yer alan, ancak bugünlerde yeniden ısıtılarak servis edilmeye çalışılan konu hakkında dile getirilenler tümüyle gerçek dışıdır” dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma’da yayımlanan bir gazetenin Vadi Evleri ile ilgili olarak, bir kişiye dayanarak yaptığı haberle ilgili olarak yaptığı açıklamada iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğunu söyledi. Kantarcı açıklamasında, “Kendisi hakkında, daha önce, “Kaçak su kullandığı ve bu amaçla evindeki su sayacının mührünü birden çok fek ettiği”, “Başkasının yerine sahte imza atarak kamu kuruluşuna yalan beyanda bulunduğu” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunduğumuz bir şahıs, Çaycuma’da yayımlanan bir gazetede, Çaycuma Belediyesinin yaptırdığı “Vadi Evleri” hakkında bazı iddialarda bulunmuştur. Daha önceleri de gazetelerde yer alan, ancak bugünlerde yeniden ısıtılarak servis edilmeye çalışılan konu hakkında dile getirilenler tümüyle gerçek dışıdır” dedi.

 

RUHSATLAR DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLARAK YENİLENMİŞTİR

Vadi Evleri’nin gelişim sürecini de özetleyen Kantarcı, “Çaycuma Belediyesi, 1996 yılında, Yeni Mahalle’de bulunan kendi arazisi üzerinde, 13 bloktan oluşan bir konut inşaatı yapma kararı almış, gerekli izin ve ruhsatlar alınarak inşaat başlatılmıştır. Ancak o tarihlerde 13 bloktan 9’u yapılmış, 4 blok da sonraya bırakılmıştır. Konu, 2016 yılı içinde, Belediyemizce tekrar ele alınmış, İmar Kanunu’nun 29. ve Çaycuma Belediyesi Plan Notlarının 4. maddesi uyarınca, yeniden yapı ruhsatı düzenlenerek, “Vadi Evleri” adı altında ihalesi yapılmıştır. Bu işlemler için projenin, betonarme hesap ve raporları halen yürürlükte olan Deprem Yönetmeliği hükümlerine göre yeniden tahkik edilerek güncellenmiştir” diyerek açıklamasını sürdürdü.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILMASINA GEREK YOKTUR DEDİ

İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili en küçük bir suç unsuru tespit etmediğini de dile getiren Kantarcı, açıklamasında, “Nitekim ilgili şahsın gazeteye haber olan konuyu BİMER, CİMER de içinde pek mecrada şikâyet konusu yapması üzerine, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığına bildirimde bulunarak görüş istemiş, Zonguldak Valiliği de Bakanlığın talebiyle konunun incelemesi için bir muhakkik tayin etmiştir. Tayin edilen muhakkik,  yaptığı inceleme sonucunda Çaycuma Belediyesinin Vadi Evleri ile ilgili yaptığı iş ve işlemlerde herhangi bir usulsüzlük bulunmadığı, her şeyin yasa ve yönetmeliklere uygun olduğu görüşüyle bir rapor yazıp ilgili makamlara sunmuştur. İçişleri Bakanlığı, sonucu, Bakan Süleyman Soylu imzasıyla Çaycuma Cumhuriyet Savcılığına bildirmiş, bahse konu iddiayla ilgili soruşturma ve kovuşturmaya yer olmadığını belirterek, herhangi bir işlem yapılmamasını istemiştir” şeklinde ifadelerine de yer verdi.

 

HERKES YASA VE YÖNETMELİKLERE UYMAK ZORUNDADIR

Kantarcı açıklamasında, “Durum bu halde iken hiçbir mesnedi olmayan iddiaların ısrarla dile getirilmesi bir maksada yöneliktir. Diğer yandan, müteahhitlik yaparken borca batan, gayrimenkullerinde sayısız haciz ve ihtiyati tedbir kararı bulunan, taahhütlerini tamamlayamadığı, inşaatları yarım bıraktığı için ruhsatları geçersiz hale gelen, yaptığı binalarının hiçbirine “oturma iznini” al(a)mayan ve bu nedenlerle yüzlerce insanı mağdur eden bir şahsın, bütün işlemlerinde yasa ve yönetmeliklere titizlikle uyan Çaycuma Belediyesine böylesi iddialar yöneltmesi gülünçtür. Belediyemiz yasa ve yönetmeliklere uyma konusunda, aynı titizliği muhataplarından da beklemektedir. Bu tutum, hangi çevrenin çıkarının zedelendiğine bakılmaksızın, aynı titizlikle sürdürülmeye devam edecektir.” dedi.

 

BU BEYHUDE BİR ÇABADIR 
Kantarcı açıklamasını, “Diğer taraftan çocukluğundan itibaren hayatının her aşamasında büyük katkımız olan bu malum şahsın geldiği durum ibret vericidir. Çünkü, bu şahıs ve şirketi, geçmiş dönemlerde inşaat müteahhitliği yaparken maalesef; ekonomik sıkıntıya girmiş, borca batmış, gayrimenkulleri üzerinde sayısız ‘haciz’ ve ‘ihtiyati tedbir’ konulmuş, inşaat taahhütlerini tamamlayamamış, ruhsatları geçersiz hale gelmiş, Mevcut binalarının hiçbirinin ‘oturma iznini’ al(a)mamış, sonuç olarak; parasını aldığı yüzlerce insanı mağdur etmiştir. Özetle, uzun süredir yaşadığı maddi ve manevi sıkıntılarını Belediyemize fatura ederek rahatlama arzusundadır. Ancak, bu beyhude bir çabadır. Eğer inşaat ve imarla ilgili birikmiş, katlanmış içinden çıkılamaz hale gelmiş sorunlarını çözmek için gerekli çabayı gösterirse, (mağdur ettiği insanları da düşündüğümüzden) Belediyemiz kendisine yardımcı olmaya her zaman hazırdır. Kamuoyu, adil, şeffaf ve demokrat Çaycuma Belediyesi’ne büyük güven duymakla beraber, soru işaretlerinin aydınlatılmasının yararlı olacağı düşüncesi ile bu zorunlu açıklama yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” diyerek bitirdi.