Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Nurdan Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri EKO Okul projesi kapsamında marketlerde vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla dağıtacakları bez torbalar için kermes düzenledi.
Kdz. Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu 3-E Sınıfı öğrenci velileri EKO Okul Projesi kapsamında alınacak bez torbaların geliri için evlerinde hazırladıkları çeşitli yiyecekleri satarak gelir elde etmek amacıyla kermes düzenledi. Kermes’e gelen öğrenciler anneleri tarafından hazırlanan yiyecekleri satın alarak projeye destek verdi.
Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu Müdürü Ruhi Koç, 3 gün devam edecek kermesten elde edilecek gelirle bez torba diktirmeyi amaçladıklarını söyledi. Koç gazetecilere yaptığı açıklamada “ 16 Kasım tarihi itibari ile EKO Okullar kapsamında ki kermesimiz başladı. Amacımız 3 gün devam edecek kermesten elde edilecek gelirle bez torba diktirmek ve bunları bir alışveriş merkezinde dağıtarak halkımızda bez torba bilinci oluşturmaktır. Projede emeği geçen öğretmenlerimize, kermese katkı sağlayan velilerimize ve kermesimizden alış veriş yaparak katkı sağlayan Ereğli halkına teşekkür ediyoruz” dedi.