Sakarya Basın İlan Kurumu (BİK) İl Şube Müdürü İbrahim Çorbacı ve Şube Memuru Habip Dayıoğlu ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ( ZGC ) Başkanı Derya Akbıyık’ ı ziyaret ettiler.

Başkan Akbıyık, BİK şube müdürü İbrahim Çorbacı’ ya öncelikle Sakarya il müdürlüğü görevinin hayırlı olmasını dileyerek, Zonguldak’ ta il geneli yapılacak çalışmalarda her zaman gereken desteği ve katkıyı da vereceklerini,  Basın İlan Kurumu kuruluşunda İstanbul, Ankara, İzmir gazeteciler cemiyetlerinin önemle yer aldığını, devamında illerdeki cemiyetlerin de BİK’ in büyümesine ve gelişmesine katkı verdiğini vurguladı.

Yapılan ziyarette Zonguldak’ ta resmi ilan alan gazeteler olarak Sakarya’ ya bağlanması görüşüldü.  Zonguldak’ta başta Valilik olmak üzere il merkezli vasıflı gazetelerin ziyaret edilmesi, gelecek çalışmaların,  bir Ekim 2020 tarihinde yasal olarak başlayacak olması da önemle üzerinde duruldu.

ZGC deki, ziyarette Zonguldak yerel basının sorunları, kaynak yaratılması, kamu ihalelerin artması, çoğalması, bazı kamu kuruluşların ilan serbestîsi, Adliye, icra ve aracılık ilanlarının yerel gazetelerde sıklıkla yayınlanması hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Ayrıca Zonguldak’ın eski ilçeleri, bugün için yeni illerimiz ( Bartın ve Karabük) Basın İlan Kurumuna bir kasım itibarı ile bağlanıyor. Bölgemiz yerel basının daha profesyonelleşmesi adına önemli bir kazanım olarak gördüğümüz bu çalışmanın da gerçekleşmesi çok olumlu bir gelişme. Bölgemiz adına da hayırlı olsun ifadesinde bulunuldu.

Ziyaret mesleğin sorunları üzerine görüş alışverişi ile sona erdi.