Başbakan Binali Yıldırım, TSK'dan yapılan yapılan 'yönetimime el konulmuştur' bildirisine karşı bir açıklama yaptı. Yıldırım, "Bu işin elebaşıları ele geçirildi gereği yapıldı" dedi.
İşte Binali Yıldırım’ın açıklamaları…
Doğuda Güneydoğu’daki terör olayları neyse bu da bir terör olaylarıdır. O tankların içinde bulunanlar havadaki jetlerle bomba yağdıranlar adeta bu örgütün terör örgütünün elemanı gibidir, asla ve asla böyle bir iş şanlı silahlı kuvvetler altına görev yapan hiçbir askerimize yakışacak iş değildir. Cumhuriyetimizin milletimizin askerlerimize yapılmış en büyük hakarettir. Bugün demokrasiye millete sahip çıkma günüdür. Türkiye ayaktadır. Türkiye sokaktadır.
Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Perinçek ayrıca teşekkür ediyorum. Bir kısmıyla telefonla görüştüm, milletin yanında olduklarını açık ve seçik ortaya koydular. Bütün vatandaşlarımızı ülkeye sahip çıkmaya davet ediyorum.
Bizi millet getirdi. Götürecek olan da millettir. Bu işin elebaşıları ele geçirildi gereği yapıldı.
Bugün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Türkiye 3. dünya ülkesi değildir. Türkiye’ye bu günü yaşatanlar amansız bir şekilde cezasını görecektir.
Ağırlıklı olarak Ankara ve İstanbul diğer şehirlerimizde bir şey yok. Bunun da küçük bir grup olduğu buradan anlaşılıyor. Aptalca ve çılgınca bir girişim bu. Milletimiz buna gerekli cevabı verecektir. Gerekirse tankın üzerine biz de çıkacağız. Milletimizin bize verdiği ihaneti bu çılgınlara teslim etmeyeceğiz. Meydanlarda olacağız ve bu işe bu soysuzlara gününü göstereceğiz