Zonguldak’ın duayen gazetecilerinden Bedri Erel(87), tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Erel, dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 

Zonguldak basın camiası; Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti kurucu başkanı, duayen gazeteci, yaşayan canlı tarih, usta isim Zonguldak yerel basınına büyük katkılar veren ve yerel basının bugünlere gelmesindeki mihenk taşı olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi başkanlığı sürekli basın kartı sahibi Bedri Erel’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Ereğli ilçesinde tedavi gördüğü hastanede vefat eden Bedri Erel’in vefatıyla ilgili açıklama yapan Zonguldak ve ilçelerdeki gazeteciler cemiyetlerinin ortak açıklaması şöyle:

“Çok üzüntülüyüz, acımız büyük, Zonguldak basınının ve Erel ailesinin başı sağolsun.”

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

54 yıl aralıksız gazetecilik yapan ve 2000 yılında emekliye ayrılan Sürekli Basın Kartı Sahibi Bedri Erel için cenaze töreni düzenlendi. Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun yanı sıra Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay ve çok sayıda gazeteci ve vatandaş katıldı.

Helallik alınması ve cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlarda taşınan Bedri Erel’in naşı, Şehir Mezarlığı’na götürülerek ebediyete uğurlandı.

Halkın Sesi olarak meslek büyüğümüz Bedri Erel’e Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınları ile bütün basın camiasına başsağlığı dileriz. (Haber Merkezi)