SOSYAL SORUMLULUK OLUŞUMU VELOTURK, ZONGULDAK’TA 215 ÖĞRENCİYE BİSİKLET HEDİYE EDECEK

Bisiklet sevgisini iyilik hareketine dönüştüren Veloturk, 2016 yılı içerisindeki ikinci bisiklet dağıtımını, 16 Nisan Cumartesi günü Zonguldak’ta gerçekleştirecek. Eren Enerji’nin desteğiyle 215 öğrenciye bisiklet hediye edilecek organizasyona, Veloturk’ün tüm üyeleri Sarper Günsal, Arda Türkmen, Okan Can Yantır, Berkem Ceylan ve Aydın Diricanlı da katılacak.

Veloturk halkla ilişkiler biriminden verilen habere göre Son iki yılda 3.000 çocuğun bisiklet hayalinin gerçek olmasını sağlayan sosyal sorumluluk oluşumu Veloturk, 2016 yılında da öğrencileri spora teşvik etmeye ve sağlıklı yaşamla buluşturmaya devam ediyor.

Zonguldak’ta derslerinde başarılı 215 öğrenciye 215 bisiklet hediye edecek Veloturk’ün tüm üyeleri dağıtım organizasyonuna katılırken, aynı zamanda bu projenin en büyük destekçilerindenEren Perakende Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eren ve Vepa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Önder Öztarhan daZonguldak Muslu Belediyesi Düğün Salonu’ndayapılacak dağıtım törenine katılacak.

Veloturk Hakkında

Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet ulaştırmak,  onları sevindirirken spora teşvik etmek, sokakta oynayacakları bir oyuncağa sahip olmalarını sağlarken sağlıklı yaşamalarına destek olmak gibi hedeflerle 2014 yılında Sarper Günsal, Arda Türkmen, Okan Can Yantır, Berkem Ceylan ve Aydın Diricanlı tarafından kurulan sosyal sorumluluk oluşumu Veloturk, 2014 yılından bu yana 2.500 çocuğun bisiklet hayalinin gerçek olmasını sağladı. Spor kültürü ve sosyal sorumluluk projeleri alanında fark yaratan Veloturk, kurulduğu günden bu yana St. Tropez, Berlin, Kopenhag, Gent ve Le Mans gibi önemli merkezlerde düzenlenen “GranFondo” yarışlarına katılarak hem Türkiye’de hem de Avrupa’da dikkatleri çekti. Veloturk, Türkiye’nin ilk amatör yol bisikleti yarışını da 2015 yılında Kapadokya’da düzenledi. Veloturk, yarattığı farkındalık sayesinde çok sayıda spor destekçisinin de dikkatini çekti. New Balance, Eren Holding, Oakley, Pegasus, Velux, AchitexMinerva, SuperStep, Nautica gibi önemli sponsorlarla işbirliği yapan takım, bu sponsorların bisiklet bağışlarıyla önemli sayıda bisiklet topladı. 2014 yılında Burcu Esmersoy ve Engin Altan Düzyatan’ın, 2015 yılında da Niyazi Erdoğan’ın Veloturk için tasarladığı tişört ve formaların satışından elde edilen gelirler de bisiklet alımı için oluşturulan bisiklet fonuna aktarıldı ve bu fon sayesinde ilk bisikletler çocuklara hediye edildi.  Veloturk, 2016 yılına da çok büyük hedeflerle başladı. 2015 yılında tek yarış olarak düzenlenen “Veloturk GranFondo” bu yıl; Tekirdağ, Kayseri ve Antalya’da koşulacak üç yarışla gerçekleştirilecek. Velotürk, 2016 yılında resmi ürün satışlarına da devam edecek. Bu yıla özel olarak Niyazi Erdoğan tarafından tasarlanan forma ve tişörtlerin yanı sıra bisiklete gönül verenler, su matarası ve bileklik gibi ürünleri de satın alarak çocukların hayallerine ortak olabilecek.