İflasını açıklayan CHP’li vekil Turpcu’nun yanında çalışan işçiler aylardır alacaklarını alamamaktan dert yandı…

“Bir de halkın vekili olacak” 

Zonguldak CHP Milletvekilli Şerafettin Turpcu’nun sahibi olduğu TURYAPI İnşaat’ta çalışıp da alacakları kalan işçiler, Turpçu’ya ulaşamadıklarını, yetkili olduğu söylenen Volkan (Alkaç) adlı kişinin kendinin de alacağı olduğunu söyleyerek başından savdığını iddia etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun sahibi olduğu TURYAPI İnşaat’ta işçi, tekniker, topograf, mühendis, güvenlik ve temizlik görevlisi olarak çalışan 20 personel, iflas ettik denilerek işten çıkarılmalarının üzerinden bir buçuk yıl geçmesine karşın, içeride kalan maaşlarını hâlâ alamadıklarını iddia etti. 20 bin TL’ye yakın alacakları olan arkadaşları olduğun söyleyen işçiler Halkın Sesi Muhabiri Aycan Karadağ’a sıkıntılarını anlattı. Şerafettin Turpcu’ya ulaşamadıklarını, ulaştıkları TURYAPI çalışanınınsa kendisinin de alacağı olduğunu söyleyerek başından savdığını belirten işçiler, “Bir de halkın vekili olacak. Halkın vekili, halkı mağdur ediyor” şeklinde tepkilerini dile getirdi. İşçiler muhabirimize şunları söyledi:

 

Cemil Kara (Güvenlikçi olarak çalıştı, 3 bin TL alacağı var)

Ben Turpcu’nun Bülent Ecevit Üniversitesi Yüzme Havuzu inşaatında çalışıyordum. Yaklaşık 2 buçuk ayın maaşını alamadım. Kendileriyle iletişime geçmeye çalıştığımızda muhatap bulamıyorum. Ben o dönemlerden alamadığım maaşlar yüzünden büyük bir borç yükü altına girdim, hala borç ödüyorum. Haktan, hukuktan bahsediyorlar ama sıra garibanın alacağına gelince hepsi şahin kesiliyor.

 

Mehmet Ali Karadağ (Kaynakçı olarak çalıştı, 2 aylık alacağı var)

Asgari ücretle evimi tek başına idare etmeye çalışıyorum. Ödenmemiş 2 aylık maaş yüzünden kredi kartlarına borçlandık. Bu açığı hala kapatmış değiliz. Bu sıkıntılı günlerde para da olmadığı için hakkımızın ne olduğunun belirlenip ödenmesini istiyoruz.  Bir de halkın vekili olacak. Halkın vekili halkını mağdur eder mi? Mağduriyetimizi çözmedikleri gibi bizimle iletişime bile geçilmiyor.  İşçiye emekçiye verilen değer ortada. Ondan sonra çıkıp bir de “Biz sizin temsilciniziz” demesinler.

 

Orçun Koç (Harita Teknikeri, 2 aylık maaş ve tazminat senelik izin ücretleri var)

Son 2 ay bize 1 kuruş para vermediler ve sürekli oyaladılar. Ondan sonra bir anda iflas ettik dediler. Sonra da sizi işten çıkartıyoruz diyerek kendimizi bir anda kapıda bulduk.  Sonrasında alacakları istediğimizde borcumuz borç vereceğiz dediler. İletişime geçtiklerimiz bize de vermiyorlar diyorlar. Mağduriyetimiz ortada. Bunun çözülmesini talep ediyoruz.

 

Kadir Aydın (Şantiye elemanı, 3.500 TL alacağı var)

Alamadığım iki aylık maaş bana 15 bin TL’ye mal oldu. Kartları patlattık. Kredimi ödeyemedim. Evimi geçindirmekte zorlanıyorum. İşçi maaşı ile zaten geçinmek zor, bir de mağdur ediliyoruz.  Hakkımızı istiyoruz ama Şerafettin Turpçu’ya ulaşamıyoruz. Bizi Volkan diye birini yönlendiriyorlar. Ona ulaştık, fakat kendisi de maaş alamadığını ifade etti.  Asgari ücret üzerinden gösteriyorlardı maaşımı. Üzerine yaklaşık 150 TL’de elden para veriyorlardı. Bunu 3 ay alamadım. Hastanede bekçiydim. Bu paraları alamadığımdan dolayı oldukça mağdur oldum. Bankalarda hesaplarımız, kredilerimiz hep yandı.

Aycan KARADAĞ