Filyos’ta neler oluyor? Demirler Belediye Başkanı Ömer Ünal’ı tehdit etti mi? Belediye Başkanı Vali ve Emniyet Müdürü’ne can güvenliği olmadığını söyledi…

Bir “Demir” klasiği!

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın Demir Şirketler Grubu tarafından tehdit dildiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Demirlere ait Yeni Adım Gazetesi ve Pusula Gazetesi’nde son birkaç gündür karşılıklı yazılan yazılarla ortaya çıkan olayla ilgili adli bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı yönünde Valilik ve Emniyet Müdürlüğü’nden resmi bir açıklama yapılmadı.

İMAR TADİLATI, RANT İDDALARI

İddiaya göre halen Filyos Ateş Tuğla Fabrikasının büyük hisselerini elinde bulunduran Demir Şirketler Grubu, SİT alanı içerinde bulunan fabrikada imar tadilatı yaptırıp parsalizasyon yöntemiyle konut yapmak istedi. Başka bir iddiaya göre de, Demir Şirketler Grubu’nun imar tadilatından sonra Kültür Bakanlığı’na arasa satarak önemli bir rant sağlayacağı… Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’dan imar tadilatı isteyen Demirlerin bu talebi olmayınca olay medyada yankı buldu.

100 BİN DOLAR İSTEDİ Mİ?

Filyos Belediyesi ile Demir Madencilik arasındaki kavganın gerçek nedeninin ise 100 bin dolarlık alacak olduğu öğrenildi. Yine iddiaya göre, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Filyos Ateş Tuğla Fabrikası’nın özelleştirme sürecinde 100 bin dolar vererek hisse aldı. Bu süreçte Demir Şirketler Grubu’ndan 100 bin dolarını isteyen Ünal, parası verilmeyince tavrını koydu. Bunun üzerine Demir Madencilik, 100  bin dolara karşı Başkan Ömer Ünal’a yaklaşık 350 bin liralık çek verdi. Ancak, zaten mali sıkıntılar yaşayan Demir Şirketler Grubu’nun çekini kabul etmeyen Ömer Ünal, kendi iddiasına göre Demir Madencilik patronlarınca tehdit edildi. Şimdi herkes, Vali Ali Kaban ve Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın Başkan Ömer Ünal’ın tehdit iddiaları karşısında nasıl bir tutum sergileyeceğini merakla bekliyor.