İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen,  AKP İl Başkanı Zeki Tosun’un ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’nın katıldıkları AKP Kadın Kolları kongresinde Zonguldak’ta yapılacak seçimlerde 4 milletvekili alacakları yönündeki konuşmalarına cevaben, “Bir milletvekili çıkarsınlar öpüp başlarına koysunlar” dedi. 

İşte o açıklama: “Ancak gerçeklerin böyle olmadığını kendilerinin de bildiğinden eminiz. Eğer milletin mutlu olduğunu, hayat pahalılığının yaşanmadığını, esnafın mutlu olduğunu, Zonguldak’ta işsizliğin olmadığını düşünüyorlarsa zaten diyecek bir şey yok. Onlar milleti herhalde mutlu zannediyor. Bir de çarşıya pazara çıksınlar, vatandaşı dinlesinler, emekliyi, memuru, emekçileri, çiftçileri, gençleri bir dinlesinler. Millet aç ve perişan. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. İnsanlar değil ay sonunu, günü nasıl geçireceğini düşünüyor. Esnafımızın ekonomi kötü giderken, üzerine birde pandemi eklenince dükkanlar bir bir kapatılıyor. İşsizlik de aldı başını gidiyor. Sadece ilimizde değil, ülkemizin her gün değişik köşelerinden insanların çığlıkları yükseliyor. Kişi başı gelir sürekli geri gidiyor. İnsanların gelecekle ilgili bu hükümetten bir umutları kalmadı. Ülkemizin kaynakları birkaç kişiye verilirken millet kan ağlıyor. Yurtdışında (Virgin Adalarında) bir kişiye verilen ve buharlaşan kredi ülkemizde tüm esnafa verilen kredilerden daha fazladır. Seçim öncesi söz verdikleri halde ek göstergeler, emeklilikte yaşa takılanların sorunları hala ortada duruyor. İnsanların kredileri ertelendi diye müjde veriyorlar. Sanki borçları silindi veya faizsiz ötelendi. İş yerleri kapalıyken krediler nasıl ödenecekse! Örnekleri çoğaltmak mümkün.  Bakın son iki kamuoyu anketinde;  1-      MAK Anketi: AKP %35 İYİ Parti %13.6 MHP %8.5  
2-      İstanbul Ekonomi Araştırmalar Anketi: AKP %36.2 İYİ Parti %16.7 MHP %9.1 Ocak 2021 de yapılan iki anketin de ortak tespiti AKP’nin sürekli aşağı yöne doğru gittiği, oylarını sürekli arttıran tek partinin ise İYİ Parti olduğu Cumhur İttifakı’nın ise son beş ayda %7 puan kaybettiği yönündedir. Başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere İYİ Parti tüm kadrolarıyla sahada. Millet sandığın önüne geleceği günü bekliyor ve burnundan soluyor. Bu iktidara en güzel cevabı sandıkta verecekler. İYİ Parti’nin iktidara yürüdüğünü aklıselim herkes görüyor. Biz anketlerin çok üzerinde olduğunu görüyoruz. İktidar partilerinin Türkiye’yi getirdiği durumu gören ve sorunları çözme yerine her geçen gün sorunların artmasına sebep olan ve artık sorun çözme kabiliyetine güvenemediğinden iktidar partilerine oy vermiş insanımız elini vicdanına koyup artık İYİ Parti’nin Sayın Meral Akşener’in iktidar olup sorunları çözeceği günü bekliyor. Artık toplanma yeri İYİ Parti’dir. İYİ Parti üç beş kişinin değil milletinin yanında olacaktır ve onların güvenini boşa çıkartmayacaktır. Çünkü biz ülkemizi, milletimizi düşünüyor, insanlarımızın umutlu olmasını bu siyasi iklimin değişeceği umudunu muhafaza etmesini istiyoruz. Bu sorunlar ülkemiz kaynakları doğru kullanılırsa, birkaç kişi yerine tüm sektörlere, insanlarımıza eşit şekilde dağıtılırsa, yönetimde adalet olursa, kimse ötekileştirilmezse herkesin mutlu olacağı yüzünün güleceği günlerin geleceğini söylüyoruz. İnsanımız artık ne kadar gizlensende her şeyin farkındadır.  O yüzden arkadaşların söylemlerine saygı duymakla birlikte millet değişim için kararını vermiş olup bizim de görüşümüz bu şartlarda bir milletvekilliği çıkarsınlar ve öpüp başlarının üzerine koysunlar şeklinde olacaktır.”