Birgün Gazetesi yazarlarından Prof.Dr. Hayri Kozanoğlu, Birgün gazetesi Dış Politika Editörü Mustafa Erdemal, Birgün Gazetesi Zonguldak sorumlusu Turan Karagöz Maden Mühendisleri Odasında okurlarıyla buluştu.

Söyleşide ilk konuşmayı yapan Birgün Gazetesi Zonguldak sorumlusu Turan Karagöz, 15 yıl önce 3 bin 423 kişinin katkılarıyla, kolektif bir çalışma sonucu yayın hayatına başlayan Birgün Gazetesi ve diğer muhalif gazetelerin öneminin daha da arttığına vurgu yaparak, “Doğan Grubu’nda, havuz medyasına geçmesiyle bir gün, Cumhuriyet, evrensel gibi gazetelerin önemi daha da artmaktadır. Öte yandan dağıtım firmaları da havuz medyasının eline geçmiştir. Muhalif gazetelerin önümüzdeki süreçte dağıtımında zorluk yaşanabilir. Karanlığa teslim olmamak için, bir gün ayakta kalabilmesi için dijital abone olmak oldukça önem kazanmaktadır. Bu anlamda bir güne minimum 10 bin abonelik yapılması gerekmektedir. Bir gün, şeker fabrikaları halkındır satılamaz ‘go home cargil’ diyenlerin gazetesidir. Aydınlık bir gelecek çağdaş demokratik Türkiye için layık şart diyen birleşik haziran hareketi ve öğretmenlerin gazetesidir. Maden ocaklarında üretim açığını gidermek için işçi alınsın, madenler kapatılmasın diyen maden işçilerinin gazetesidir.”

Birgün Gazetesi Yazarı Prof.Dr. Hayri Kozanoğlu, ise söyleşide yaptığı konuşmada Bağımsız medyanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:”2004 yılında bir günü kurarken arkadaşlarımızın dayanışmasıyla ve okulların gücüyle bir günü çıkarmaya karar verdiğiniz zaman bağımsız, kamudan yana, Emekliden yanak, emekçiden yana, ekonomiden yana, dayanışmadan yana, soldan yana, bağımsız bir ses olsun diye düşündük. O zaman Türkiye bilindiği gibi bu kadar karanlık bir dönem yaşamıyordu. İyi kötü anı akın bir medya vardı. Ama ne yazıkki gelinen süreçte bugün ana akım bir medyadan da bahsetmek mümkün değildir. Haberleri doğru düzgün alabileceğimiz olgulara ilişkin gerek dünyada gerek Türkiye’de bir medya yoktur” dedi.