Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin:

‘Birlik olma zamanı geldi’

Zonguldak Kent Konseyi 15’inci Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin yaptı. Toplantıda konseye yeni katılacak olan derneklerle ilgili oylama yapıldığı sırada derneklerin yeterli olarak bilinmediği, tanıtılmadığı konusunda itirazlar yükseldi. Sonrasında ise yapılan oylamayla yeni derneklerin katılımı kabul edildi. Açılış konuşmasını yapan Sezgin “Sadece eleştiri yaparak gündeme gelmeye çalışanlarla karşılaşıyoruz. Onlara da artık Zonguldak konusunda birlik olmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum” diyerek şöyle konuştu:

Sadece eleştirme kolaycılığına kaçmamalıyız

“Kent Konseyi halkımız ve toplumsal örgütlerin katılımı ile oluşan düşüncelerin yönetimlere aktarılması konusunda Zonguldak’ta önemli bir aktör olarak çalışmalarını sürdürüyor. Herkesin yaşadığı şehrin yaşadığı beldenin yaşadığı mahallenin yönetiminde söz sahibi olması mümkün olmuyor. Bu sebeple kent konseyleri var. Zonguldak’ın sorunlarının masaya yatırılıp birlikte çözümlenebileceği en önemli platform Zonguldak Kent Konseyi’dir. Bu konuda karşılaştığımız sorunlarda yok değil. Sadece eleştiri yaparak gündeme gelmeye çalışanlarla karşılaşıyoruz. Onlara da artık Zonguldak konusunda birlik olmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Eleştiri tabi ki olabilir ama sadece yapılanları eleştirme kolaycılığına kaçmamamız gerekiyor. Eleştirinin yanında öneri de ortaya koymak gerekiyor. Mahalle Meclisleri konusu vardı. Bugüne kadar bu konuda çok başarılı olamadık. Bu konuda muhtarlarında önemli görevi olduğunu düşünüyorum. Belediye başkanlarımızla muhtarlarımızla istişarede bulunup bu mahalle meclislerini daha aktif hale getirme çağrısında bulunuyorum. Mahallerinde yaşadıkları sorunları kendi ağızlarından dinlemek daha faydalı olacak diye düşünüyorum. Biraz gecikmeli oldu ama Filyos Projesi’nin hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmalar başladı. Bunun dışında Zonguldak’ta bir kalkınma idaresi başkanlığı kurulması gerektiğini düşünüyorum. Zonguldak’a daha fazla yatırım gelmesi, kurumlar arası işleyişin daha iyi sağlanması için buna ihtiyaç var. “

Kurumlar Zonguldak’ta ki gelişimin merkezidir

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Biz her zaman kent konseyimizi önemsedik önemsiyoruz. Bize getirdiği önerileri her zaman dikkate aldık. Bunları hayata geçirmek için de mücadele ediyoruz. Başkanında dediği gibi sadece eleştirmekle olmuyor. Eleştirinin yanında getirilecek öneriler çok daha faydalı olacaktır. Filyos Projesi olmazsa olmazlar arasında. Bu tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir konu. Karadeniz’i diğer denizlere açacak bir proje. Ayrıca Filyos Projesi’yle orada ki verimli topraklar tarıma açılmış olacak. Her vatandaşın yaşadığı mahallede sorumlulukları var bu sorumlulukların bilincinde olmamız gerekiyor. Kurumlarda çalışan arkadaşlar birbirinize gideceksiniz. Hangi kurum olursa olsun hepsi Zonguldak’ta ki gelişimin merkezidir.” (Haber/Yasemin Sarı)