Milli Eğitim’de Çiftlik Bank benzeri skandal… Onlarca akademisyen ve öğretmen, Milli Eğitimde görev yapan iki öğretmene yaklaşık 2 milyon lira kaptırdı…
Bitcoin Vurgunu!
Merkezi Kozlu olan bir şebeke aralarında Bülent Ecevit Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenlerin de aralarında olduğu yaklaşık 50 öğretmen, elektronik ve şifreli para olarak  “Bitcoin” yöntemiyle 2 milyon lira kaptırdı. Çiftlik Bank olayının ardından ivme kaybeden sistem çökünce, içlerinde Yrd. Doç., Araştırma Görevlisi ve profesörlerin olduğu akademisyenler ile onlarca öğretmen paralarını alabilmek için Bitcoin sisteminin Zonguldak’taki temsilcisi olan 2 öğretmenin peşine düştü.
HEPSİ OKUMUŞ ÇOCUK!
Ortalama 40-50 bin TL koyarak Bitcoin satın alan eğitimciler, matematik öğretmeni olan iki kişi aracılığıyla siteme dahil oldu. Ülke genelinde yaşanan panik havası nedeniyle iştirakçiler paralarını geri çekmek isteyince olumsuz yanıt aldılar. Özellikle Kozlu’da kümeleşen bitcoin şebekesinin kaçmasından endişe eden mağdur öğretmen ve akademisyenler paralarını kurtarmak için yetkililerden yardım bekliyor. Konuyla ilgili Halkın Sesi’ne konuşan bir mağdur, yasal yollarla paralarını alamayan insanların yasa dışı yöntemlerle tahsilat yapmaya çalıştığını iddia ediyor.