Zonguldak’ta geçmişte bazı inşaat firmalarının, proje üzerinden sattıkları daireleri zamanında teslim edememeleri güven kaybına sebep oldu. Geredeli İnşaat sahibi Şahin Yalçın ev alacak müşterilerin, müteahhitlerin geçmişlerini iyi incelemeleri gerektiğini söyledi.
Zonguldak’ta geçtiğimiz yıllarda proje üzerinden daire satan ve daha sonra ortalıktan kaybolan inşaat firmaları, dürüst müteahhitlere zor günler yaşatıyor. Bir çok inşaat firması temelden daire satamazken, müşteriler hazır dairelere yöneliyor.
Proje tamamlanmadan satış yaptıktan sonra, ekonomik sıkıntılar yüzünden batan ve projeleri tamamlayamayan inşaat şirketleri yüzünden başarılı şirketler de konut satışında meydana gelen azalmadan şikayetçi.
“TEMEL ATIP YÜZDE 60’INI SATABİLİYORDUK”
Son yıllarda meydana gelen mağduriyetlerden şikayetçi olduklarını belirten Geredeli İnşaat sahibi Şahin Yalçın, kendilerinin güvenilir bir firma olmasına rağmen daha önceden başka şirketlerin yaşattıkları yüzünden satış yapmakta zorlandıklarını ifade etti. Şahin Yalçın ev alacak olan vatandaşlara da tüyolar verdi. Sadece güvenilir ve tanınmış firmalardan konut alımı yapılması gerektiğini belirten Yalçın, “2-3 yıl önce bir inşaat firması burada insanları bayağı bir zarara uğrattı. Bu da insanlarda müteahhitlere karşı güven sorununu ortaya çıkardı. Önce inşaatlara başladığımızda temel atma işleminin ardından yüzde 60’ını satabiliyorduk. Şu anda o olaydan sonra, satış yapmakta zorlanıyoruz. İnsanlar artık inşaatların bitmek üzere ve bitmiş olanlarını tercih ediyor. Bunlarda müteahhit seçimi çok önemli. Dışarıdan gelen bilinmeyen müteahhitler direkt olarak burada satış yapmayı planlıyor. İnsanlar da sorup soruşturmadan alıyor. Bu durumlardan da büyük sıkıntılar ortaya çıkıyor” dedi.
“GÜVEN ORTAMINI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Geredeli ve Alper İnşaatın 30 yıllık bir firma olduğunu belirten Şahin Yalçın, “Zonguldak, Kozlu, Kilimli, Devrek, Çaycuma, Bartın, Ereğli, Akçakoca gibi yerlerde kime sorsanız Geredeli İnşaat’ı tanıdığını ve güvendiğini söyler. Bizim bu güne kadar öyle bir sıkıntımız olmadı. Bu olaydan sonra tabi ki bizde bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Güven ortamını insanlara sağlamak için çalışıyoruz. Bundan sonra biraz zorlansak da daireleri bitme aşamasında satacağız. Biz onlar için erken satışlarda yüzde 25 indirimle yola çıktık. Müşterilerimiz bu sayede şu anda alırlarsa ucuz fiyata ev sahibi olacak. Ev tamamlandıktan sonra metre kare fiyatları artış gösterecek. İki yıl önce başladığımız 130 daireli bir proje. Şu anda otoparkın birinci katı aşamasındayız. Manzaralı bir bina olacak. Daha otopark katından güzel bir manzara ayaklarımızın altında” diye konuştu.
ZONGULDAK’IN İLK RESİDANS PROJESİ
Zonguldak’ta lüks konut projesi Geredeli Trio Towers’ı hayata geçirdiklerini ifade eden Şahin Yalçın, bu projenin Zonguldak’ta ilkleri başlatacağını söyledi. Zonguldak’ın en yüksek binası olacağını da kaydeden Yalçın, “Bizim binalarımız çok fonksiyonlu binalar. Şu an yaptığımız bina komple akıllı bina sisteminde tasarlandı. 23 katlı bir bina Zonguldak’ın en yüksek binası olacak. Bu güne kadar Zonguldak’ta hep ilklere imza attık. Geredeli İnşaat olarak yine Zonguldak’ın karma bir projesi olan Geredeli Trio Towers içerisinde AVM, otel, konut lüks yaşantıya dair her şeyi barındıran projedir” şeklinde konuştu.