Zonguldak Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, karşına aday çıkan oda personeli Uğur  Altun'un karşısına aday çıkmasına yönelik soruya "81 vilayette bu güne kadar oda personelinin başkanlığa aday olduğunu görmedim duymadım. Aday olması etik değil. Bütün kararları birlikte aldık. Neyi kimi eleştirecek? Babası bizim ağabeyimizdi. Biz de onun önünü açarak ağabeylik yaptık. Ticarete atılmasında önayak oldum. Karşıma  gelip aday olacağını söyleme mertliğini gösteremedi. 6 aydır arkamdan iş çevirmiş. Bir esnaf arkadaşım karşıma aday çıksaydı anlayabilirdim. Ama güvenip yetki verdiğimiz yanımızda çalışan birinin böyle bir şeye tevessül etmesi aslında onun karakterini gösterir" dedi.

"ÇIKSIN AÇIKLASIN"

Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Özdemir'in sorularını yanıtlayan Ercan Şehri, "Müdür olarak 7 bin 500 lira maaş alan Uğur Altun'un 3 bin 500 lira maaşla başkanlığa talip olması size göre ne anlam ifade ediliyor?" şeklindeki sorusuna ise, "Rakamlar ortada. 7 bin 500 lira maaş alan Uğur Altun, 3 bin 500 lira alan başkanlık koltuğuna talip oluyorsa çıkıp niyetini açıklasın. Hem esnafa hem kamuoyuna açıklasın ki, kimsenin aklında soru işareti kalmasın" şeklinde yanıtladı.

"BİRİLERİNİN GAZIYLA ADAY OLDU"

Uğur Altun'un birilerinin gazıyla aday olduğunu öne süren Şehri, "Hani kötü giden bir şey olsa da aday olsa anlarım. Genel Başkanımızın da desteğini arkamıza alarak 7 sene önce 2,5 milyon borcu olan odayı bugünlere getirdik. Kredilerimiz kapalıydı.  Şuana kadar binin üzerinde esnafımıza kredi verdik. Esnaf başına 250 bin lira kredi veriyoruz. Keşke Uğur kardeşimiz birilerinin lafıyla hırsına yenilip aday olmasaydı. Ama ben Zonguldak esnafının bulanık suda balık avlamak isteyenlere 1 Ağustos'ta Site Spor Salonunda yapılacak kongrede fırsat vermeyeceğine inancım tamdır" dedi.

32 ODA ARASINDA BİRİNCİ OLDUK 

Göreve seçildiğinde 3 yıl sonra yapılacak kongrede çok daha iyi işlere imza atacaklarını ifade eden Ercan Şehri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Minibüs, servis, taksi ve dolmuşcu kardeşlerimiz bundan sonra durak ve araçlarını rehin göstererek kefilsiz kredi çekebilecek. Şeffaf bir yönetim sergiliyoruz. Her ne kadar birileri odanın başarısını Uğur Altun'a maletmeye çalışsa da, Zonguldak esnafının 32 oda arasında en yüksek krediyi çıkararak Batı Karadeniz'de birinci olan Zonguldak Esnaf ve Kefalet Kooperatifi'ne sahip çıkacağına olan inancım tamdır"