Bu yıl çeşitli problemler yaşamasına rağmen sezonu geç açan Zonguldak Belediyesi tarafından işletilen kentin önde gelen mavi bayraklı Kapuz Plajı  gönüllü gençler tarafından temizlenmesi vatandaşlar tarafından büyük bir takdir topluyor.

Yaşları  15 ile 23 yaş arası kız ve erkekten oluşan çevre gönüllüsü gençler  Kapuz plajını her gün akşam saatlerinde çevre temizliği bilinci olmayan kişilerin kumsala attıkları sigara izmariti, yiyecek ve içecek atıkları ve benzeri çöpleri ellerinde torba ve kovalarla temizleyerek halkın beğenisini kazanmaya devam ediyorlar.

Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Merkezi Müdürü Abdullah Bakır ise gönüllü çevreci gençlerin bu anlamlı ve duyarlı davranışlarından büyük bir memnunluk duyduklarını ifade ederek şöyle dedi. "  Mavi bayraklı plajımızda en büyük sorunlarımızdan birisi de vatandaşlarımızın içmiş oldukları sigara izmaritlerinin yanı sıra çöplerini kumsala  atmaları bizleri oldukça üzmektedir. Gençlerimizin bu örnek davranışı  plajımıza gelen vatandaşlarımıza da çevre bilincini aşılıyorlar. Mavi bayrak gönüllüleri olarak bizlerin yanında olan gençlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah sezon sonunda gençlerimizle bir araya gelerek ödüllendirmeye devam edeceğiz. Çünkü onlar genç olarak duyarlılık gösteriyorlar ve bu duyarlılık inşallah tüm halkımıza yansır. Bu gençlerimizi gören halkımızda çöpleri çöp kutularına atmaya başlamışlardır. Bizde örnek olsun diye geçtiğimiz üç gün boyunca hem çöpleri toplayan hemde bir pet şişe içinde sigara izmariti toplayan gençlerimize diş sağlığına dikkat çekmek amacıyla diş fırçası ve diş macunu hediye ettik ve bu hediyeler devam edecektir " dedi.