Nil İstanbul İnşaatın sahibi Selahattin Yıldırım;
‘Biz mağduriyet gideriyoruz’ 

2009 Yılında İstanbul’da iç dekorasyon mimarisi ile başlayan inşaatçılık serüvenini Karabük, Kdz. Ereğli ve şimdilerde Kilimli’de sürdüren Nil İstanbul İnşaat’ın sahibi Selahattin Yıldırım, sekterde en önemli faktörün güven olduğunu söyledi. Çekirdekten yetiştiğini kaydeden Selahattin Yıldırım, bugüne kadar yaptığı tüm yapılarda kaliteden asla ödün vermediğini ve sağlamlık açısında da ekstra fazla malzeme kullanmaktan kaçınmadıklarını söyledi.

Akgün: Bugüne kadar kaç aileyi konut sahibi yaptınız? Vatandaş neden sizi tercih etsin?

Yıldırım: Şuanda Kilimli’de bir firmanın yurt inşaatı ile konut inşaatı yapıyoruz. Bugüne kadar 220 aileyi konut sahibi yaptık.  Sektörde her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır elbette. Biz bugüne kadar yer veya hak sahiplerinin tapularını alıp asla kullanmadık. Sözleşmemizi yaptık bina sona erdiğinde yani oturulacak hale geldiğinde tapu devirlerini yapıyoruz. Bu sektörde en önemli konu güven. İnsanımız bize güveniyor. Biz inşaatlarımızda yüzde 35 fazladan ekstra malzeme kullanıyoruz. Ses ve ısı yalıtımı konusunda hassasiyetimiz var. Dairelerde asmolen ve dış cephede son teknolojinin kampozite özeliklerini kullanıyoruz.

Akgün: Neden Kilimli’yi seçtiniz?

Yıldırım: Kilimli’de inşaat alanında çok mağdur aile var. Biz buraya mağduriyetleri giderme adına geldik. Birikimleri hiç edilen ailelere destek olmamız istendi. Geldiğimizde Sayın Belediye Başkanımız Ali Aslankılıç bizlerin önünü açtı. Mağdur ailelerin bu mağduriyetlerinin giderilmesi adına her türlü desteği verdi. Belediye Başkanım mağdur olan ailelerin akıbetine başka ailelerin düşmemesi içinde sıkı denetim yapıyor. Firma olarak bizde üzerimize düşeni hakkaniyetle yapıyoruz. Kilimli doğasıyla ve tamamlanmak üzere olan sahil yolu ile modern bir kent olma yolunda önemli adımlar atmış. Bizde bu fotoğrafta yerimizi almaya gayret ediyoruz.

Akgün: Sektörün en önemli konusu nedir?

Yıldırım: Bu sektörün en önemli konusu GÜVENDİR. Kilimli halkı bize güvendi. Bizde onlara yakışanı yapmaya çalışıyoruz. İnşaatımız bitene kadar kimsenin tapusunu almıyoruz, üzerine de kredi çekmiyoruz. Biz yapıp teslim edip tapuları ondan sonra dizayn ediyoruz. Buda halkımızın bize olan inancını ve güveni artırmıştır. Yaptığımız hangi inşaat olursa olsun hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Biz mağdur duruma düş sekte kimseyi mağdur etmedik.

Akgün: 2018 yılı hedefleriniz nelerdir?

Yıldırım: Şuana kadar Kilimli’de şu veya bu nedenle yarım kalan mağdur olan ailelerin mağduriyetini giderme adına inşaatlar yaptık. 2018’de içerisinde her türlü yaşam alanları olan, havuzlu, spor tesisli Villalar, modern siteler üreteceğiz. Kilimli Belediye Başkanımız Sayın Ali Aslankılıç’ın da yapacağı hizmetlerle modern bir kent olacak. İlçemiz cazibe merkezi olacak. Kilimli sahili Zonguldak’ın en güzel sahili. Bizde deniz manzaralı, doğa manzaralı kentin yapısına uygun modern siteler yaparak İlçeye katkı sağlayacağız. (Röportaj: Cevdet AKGÜN)