"Hiçbir kurum yada kişi yasalar üzerinde değildir”  

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak Belediye Meclis Toplantısı’nda alınan su sayaçları ile ilgili kararı eleştirdi.

Belediye Başkanı Selim Alan'ın ‘Biz yaptık oldu’ sözlerine tepki gösteren Topaloğlu, “Belediye Meclisi bu almış olduğu kararı geri almalıdır. Oldu bittiye getirilerek vatandaşı zora sokmaya kimsenin hakkı yoktur. Hiçbir kurum yada kişi yasalar üzerinde değildir” dedi.

Başkan Topaloğlu’nun yaptığı yazılı açıklama şu şekilde;

“Belediye Meclisi 2020 ilk Toplantında su sayaçları ile ilgili Tüketicileri zora sokacak bir kararı İktidar çoğunluğuna dayanarak almıştır.

BELEDİYE MECLİS KARARI YARGI KARARLARINA AYKIRIDIR

Bu karara göre; yeni abone olanlar, parasını ödeyemeyip suyu kesilenlerin suyu açılırken, Su sayacı Mekanik sayacı arızalananlar ve on yıllık kullanım ömrünü doldurmuş olanların ÖN ÖDEMELİ Sayaç kullanma zorunluğu getirilmesi getirilmiştir. Bu konuda 2015 Yılında Yargıtay 3. hukuk dairesinin içtahata dönüşmüş kararı vardır. Gerek Tüketici yasası gerekse de evrensel hukuk kuralları gereği TÜKETİCİLER İSTER AKILLI SAYAÇ, İSTERLERSE MEKANİK SAYAÇ TAKILMASI KONUSUNDA SERBESTTİRLER İSTEDİKLERİ SAYACI TERCİH EDEBİLİRLER. TÜKETİCİLERE HİÇ ŞEKİLDE AKILLI SAYAÇ DAYATILAMAZ.

Belediye Meclisi bu almış olduğu kararı geri almalıdır. Oldu bittiye getirilerek biz yaptık oldu diyerek vatandaşı zora sokmaya kimsenin hakkı yoktur. Hiçbir kurum yada kişi yasalar üzerinde değildir.

Belediye yönetimine çağrımızdır. Bu uygulamadan vazgeçin. Dernek olarak bu konuda her türlü tepkimizi ortaya koyarak gerekirse yasal yollara başvurarak vatandaşın hakkını koruyacağız.

HALKIN SESİ