AKP’li Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel,

‘Bizi dinlemiyorsunuz, dikkate almıyorsunuz’

Ekim ayının son Belediye Meclis toplantısı yapıldı. Toplantı’da konuşan AKP’li Abdullah Karagüzel, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in halkın sorunlarını duymazdan geldiğini, arada bir çıkıp İstasyon Caddesi, 2’nci makas yoluna, tren yoluna bakması gerektiğini söyledi.

İki defadır aynı gündemi tartıştıklarını ama bir türlü sonuç alamadıklarını söyleyen Karagüzel, ‘Biz burada arkadaşlarımızla beraber getirdiğimiz gündemi 2 defa tartışıyoruz. Milletimize, halkımıza  hesap veriyoruz. Oyun oynamıyoruz. Şov yapıyorlar diyorlar ama biz halkımız için buradayız.  Ama maalesef tersini ispat edecek bir kaideniz yok. Şuradan bir çıkın istasyonun haline bakın. Tren yoluna bir bakın köy hizmetlerine kadar gidin, köprüye kadar çıkın. Sizler bizim ne demek istediğimizi çok iyi anlıyorsunuz ama anlamamazlığa geliyorsunuz.Bütün mesele şu. Burada hokus pokus yapmıyoruz, arkadan konuşmuyoruz . Arkadan çaldılar demiyoruz ama size soruyoruz TOKİ’de kaçak su var mı yok mu?  Yazılı  bir beyan istedik onu da yapmadınız.  Biz burada şahsı olarak oturmuyoruz.’ şeklinde konuştu.  

Seslerin yükselmesi üzerine Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ‘Bana hep kızdınız, ders vermeye çalıştınız. Biz burada yaklaşık 600 bin kişilik bir halkı temsil ediyoruz. Birbirimize olan hitapları düzgün yaparsak sorun ortadan kalkar. Hoşgörüyle karşılamalıyız. Birbirimize karşı hitaplarımız kırıcı olmamalı.  Bazen olmasını istemediğimiz şeyler olabiliyor. Burada 31 arkadaşımızın ayrı ayrı değeri vardır. Hepsi ayrı bir değerdir. Hepsine saygı duyuyoruz. Birbirimize karşı hitaplarımız bazen agresif olabiliyor ama bundan sonra bu tür konulara daha çok dikkat etmeliyiz. Kızmadan sinirlenmeden, temkinli olmalıyız.’ dedi.

Ardından AKP’li Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, ‘Biz bağırarak haklı çıkmaya çalışmıyoruz. Özür dilemek bir erdemdir ama o sizde de yok. Söylediklerimize kulak verin. Sizinle 8 senedir çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı küçük düşürmüyoruz . Hiçbir insanı itibarsızlaştırmayız. Burada  sizde biliyorsunuz ki iktidar olduğumuz dönemde de insanlarla nasıl ilişki kurduğumuzu herkes bilir. Meclisin her bağlamda tüzel kişiliğini korumaya önem gösteriyoruz.’ Dedi.

Konuşmasına devam eden Karagüzel, ‘Başkanım siz bizi dinlemiyorsunuz uyarılarımızı dikkate almıyorsunuz. Gidin bir bakın. Bakmıyorsunuz.  Köprünün üstüne ne oldu? Kokaksu tarafına giden yol ne halde? Arabalarımız her gün tadilatta.  Çok şey yapıyorsunuz ama bizi duymuyorsunuz.’dedi.

Ardından Muharrem Akdemir’in hitap şekli konusunda yaptığı konuşma sonrasında söz alan MHP’li meclis üyesi Mevlüde Yalçıner, ‘Biz buraya kulaktan dolma bilgilerle gelmedik. Belgelerle konuştuk ama nasıl bir hikmettir ki sizin yokluğunuzdan dolayımı bilemiyorum, Cavit bey o tarafa bu tarafa laf atarak, halkın gözünde meclisimizi küçük düşürmüştür.’dedi. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan Mevlüde Yalçıner ve Muharrem Akdemir arasında yaşanan tartışma sonrasında kendisinden özür dilenmesini beklediğini söyleyen Yalçıner, ‘Özür dilemek bir erdemdir demiştiniz. Ben sizden bu erdemliği bekliyorum.’ dedi.  Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, ‘ Sizin yaptığınız yanlışı burada söyleyebilir miyim?  Meclisten çıkarken bir yanlışınız oldu. Kim olursa olsun kimse kimsenin arkasından bu şekilde hitap etmemeli. Ben sadece size oy veren ve sizin partinizden özür diliyorum. Siz şu kısmı kaçırıyorsunuz. Birisi çıkarken diğeri arkasından bağırarak konuşamaz.’ Şeklinde konuştuktan sonra MHP’li Meclis Üyesi Mevlüde Yalçıner, ‘O zaman karşılıklı özür dileyelim.’ demesinin ardından Akdemir tekrar size oy verenlerden ve partinizden özür diliyorum dedikten sonra Mevlüde Yalçıner, Akdemir’in yanına giderek tokalaştı.