OHAL KHK’si ile ihraç edilen ve savcılığın takipsizlik kararına rağmen 4 yılı aşkın bir süredir Gökhan Taner Günsan ile birlikte göreve iade edilmeyen Eğitim Sen’li öğretmen İsmet Akyol, Zonguldak’a gelecek olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a Twitter'dan çağrı yaparak,“Nasıl bir öğretmen olduğumuzu Zonguldak'ta sizlerle görüşecek öğretmen arkadaşlara sormanız ve onları dinlemeniz talebimizdir.” dedi.

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri iken 7 Şubat 2017’de yayımlanan 686 sayılı KHHK ile Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ile birlikte görevinden ihraç edilen İsmet Akyol, 12 Mart Cuma günü Zonguldak’a gelecek olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a Twitter'dan çağrı yaptı. Akyol, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u etiketleyerek yaptığı paylaşımda, “Sayın @ziyaselcuk, mektubumu size Sivas’ta babam vermişti. Çaycuma’da görev yaparken ihraç edilen Gökhan Taner Günsan ve ben göreve iade edilmedik. Nasıl bir öğretmen olduğumuzu Zonguldak'ta sizlerle görüşecek öğretmen arkadaşlara sormanız ve onları dinlemeniz talebimizdir” dedi.

PAYLAŞIMINA BAKAN SELÇUK’A SİVAS’TA BABASI TARAFINDAN VERİLEN MEKTUBUNU DA EKLEDİ

Akyol, paylaşımına, babası ve aynı zamanda dönemin Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Mustafa Akyol’un 25 Ekim 2019’da, Sivas’ta, Bakan Ziya Selçuk’a ihraçlarla ilgili yazdığı mektupla, mektubun verilme anında çekilen fotoğrafı da ekledi.

İsmet Akyol, Bakan Ziya Selçuk’a yazdığı mektubunda Gökhan Taner Günsan’la birlikte ihraç edilme sürecini ve sonrasında yaşanan gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde anlatmış, haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen kamu görevlilerinin bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmesi için çalışma yürütülmesini talep etmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konuyla ilgileneceğini söylemesine karşın, aradan geçen onca zamanda, Günsan ve Akyol’un durumunda hiçbir değişiklik olmadı.