Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Kadir Habiboğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Sezgin:

“Bizlere de düşen görevler var”

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ve yönetim kurulu üyeleri yerel esnafa destek vermek amacıyla başlattıkları kampanyaya Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Kadir Habiboğlu’nu makamında ziyaret etti. Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, esnafın güçlenmesinin şehrin büyümesinde büyük rol oynayacağını belirterek, “Yerel esnafımızın güçlendirilmesi şehrimiz açısından da önemli. Ekonomik anlamda onların desteklenmesi gerekiyor. Sahip çıkılması gerekiyor. Büyük market zincirleri ile nasıl rekabet edebilirler anlamında bizlere de düşen görevler var” dedi.

“MAHALLE OLUŞUMUNUN İÇERİSİNDE BAKKALLARIN ÇOK ÖNEMLİ YERİ VAR”

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin bildiğiniz gibi kent konseyi olarak yerel esnafımıza sahip çıkma anlamında bir kampanya başlatacaklarını ve bu anlamda mahalle kültüründe bakkalın çok önemli yeri olduğunu ifade eden Sezgin “Bununla ilgili görüşmelerimizi yapıyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Cuma günü Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığı ve Esnaf odaları Birliği Başkanımızı ziyaret ettik. Konu ile ilgili olan, özellikle mahallelerimizdeki bakkalların yaşatılmasını çok önemsiyoruz. Bizim geleneklerimizde mahalle oluşumunun içerisinde bakkalların çok önemli yeri var. Bunların yaşatılması gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple konu ile en ilgili olan sivil toplum kuruluşu Bakkallar Odası Başkanlığı. Onun için özellikle son görüşmemizi kendilerine bıraktık. Birlikte bu çalışmayı yürütme teklifimizi kendilerine ileteceğiz, kendilerinden destek isteyeceğiz. Daha önce de söylediğim gibi yerel esnafımızın güçlendirilmesi şehrimiz açısından da önemli. Ekonomik anlamda onların desteklenmesi gerekiyor. Sahip çıkılması gerekiyor. Büyük market zincirleri ile nasıl rekabet edebilirler anlamında bizlere de düşen görevler var. Onların yaşatılabilmesi için, devam edebilmesi için neler yapabiliriz bir farkındalık yaratmaya çalışacağız bu kampanya ile. Bu konuda sivil toplum kuruluşu örgütlerimizle birlikte hareket etmek istiyoruz. Başkanımızı bugün onun için ziyaret ediyoruz. En fazla ilgili olan oda bakkallar odası. Bunun için kampanyamıza start vermeden önce en son onlarla görüşmek için bugünü seçtik. Bundan sonra birlikte ne yapabiliriz, bu programı birlikte nasıl yürütebiliriz onlarla ilgili fikir alışverişinde bulunacağız, kendilerinden destek isteyeceğiz”  şeklinde konuştu.

“KONU BAKKALSA EĞER 24 SAAT EMRİNİZDEYİZ”

Sezgi’nin ardından konuşan Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Kadir Habiboğlu, konu bakkalsa eğer her türlü desteği vereceklerini vurgulayarak,“Başkanıma ve yönetim kuruluna nazik ziyaretlerinden ve fikirlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımın bu konu ile ilgili fikirlerini ben Cuma günü televizyondan, Cumartesi günü de gazetelerden öğrendim. Şuanda ziyaretin ardından içeriğini görüşeceğiz. Konu bakkalsa eğer 24 saat emrinizdeyiz. Esnafımız için yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Hangi mahalle, neresi olursa olsun yağmur çamur demeden sizinle beraber projenin içinde oluruz. İçeriğini tam olarak bilmiyorum. Görüşeceğiz. Desteğimiz tamdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verdi.

Aycan KARADAĞ