“Bizlerin bedeni üzerinden siyaset yapmayı bırakın”

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, CHP İL Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kadın Demokrasi Derneği’nin yeni hizmet binası açılışındaki konuşmasını eleştirdi. Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlara yönelik yine kabul edilemez sözler sarf ettiğini söyleyen Kır, “Bizlerin bedenleri üzerinden siyaset yapmayı bırakın ve şehit anneleri nasıl yarım kadın olmaz bunun çaresine bakın.” dedi.

“BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınları yok sayarak ötekileştirdiğini belirten Kır, “Sayın Cumhurbaşkanı bu şekilde kendi kararları ya da biyolojik nedenlerle anne olmayan/olamayan tüm kadınları ‘eksik ve yarım’ ilan etmiş yine kendi düşüncesini ve yaşam tarzını benimseyen kadınları yok sayarak kadınları ötekileştirme yolunda bir adım daha atmıştır.Biz kadınların toplumsal hayattaki konumunu sadece annelik sınırlandıramazsınız. Biz; aklımızla, iş gücümüzle, bedenimizle, düşüncelerimizle, evimizdeki, işimizde, toplum nezdinde yerimizi ikinci plana atamazsınız, attırmayız. Doğurup doğramayacağımıza, kaç çocuk doğuracağımıza, doğum yöntemlerimize, şeklimize, ne giyeceğimize, çalışıp çalışmayacağımıza, iş hayatındaki haklarımıza ve evlilik yaşamımıza kadar mücadele etmeye çalışıyorsunuz. Buna izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında; “Bir kadın ne zaman yarım kadın olur ne zaman eksilir biliyor musunuz?” diyen Kır son olarak şunları söyledi:  “Sayın Cumhurbaşkanım; bu vatan için evladını toprağa verdikten sonra yarım kalır, evladını şehit ettikten sonra her kadın. Yani ‘yarın kadın, çocuk yapmayan, yapamayan değil, evlat acısıyla yanandı. Bizlerin bedenleri üzerinden siyaset yapmayı bırakın ve şehit anneleri nasıl yarım kadın olmaz bunun çaresine bakın.” (Aykut KARA)