Zonguldak'ta temizlik işçisi olarak çalışan R.Y'nin böbreğini, Amerika’da yaşayan böbrek hastası Türk vatandaşı E.Y.’ye 30 bin liraya satan Ü.S. (49) ve eşi C.S. (33) organ ve doku ticareti yaptıkları iddiasıyla İzmir’de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Zonguldak'ta temizlik işçisi olarak çalışan R.Y'nin böbreğini 30 bin liraya sattığı Ü.S. (49) ve eşi C.S. (33) tarafından dolandırıldığını bildirmesi üzerine çalışma başlattı.

 

Ekipler, araştırma sonucu sosyal medyadan verdiği ilanla böbreğini satan R.Y. ile Ü.S. ve C.S. çiftinin bağlantıya geçtiğini belirledi.

 

Ekipler, çiftin, Zonguldak'tan gelen R.Y'yi Amerika'da yaşayan böbrek hastası Türk vatandaşı E.Y. ile İzmir'de tanıştırdığını, organ naklinde sıkıntı çıkmaması için vericiye sahte kimlik çıkarıldığını, İzmir'de özel hastanede böbrek naklinin gerçekleştirildiğini tespit etti.

 

"YARDIM AMAÇLI YAPTIK"

 

İstanbul ve Antalya'da organ ticareti suçundan kaydı bulunan çiftin Aydın'da yaşadığını belirleyen ekipler, düzenledikleri operasyonda Ü.S. ve eşi C.S'yi gözaltına aldı.

 

Çiftin, haklarındaki suçlamaları kabul etmediği, para karşılığı değil, yardım amaçlı aracılık yaptıklarını öne sürdükleri öğrenildi.

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen çift cezaevine gönderildi.