Anadolu’ya Bodrum’u tanıtmak için çıktıkları yolda Zonguldak’a gelen ‘Bodrum tırı’ yoğun ilgi gördü. Kimi vatandaşlar tırın konulduğu yeri beğenmeyip yol işgal ettiğini öne sürerken kimileri ise durumdan hoşnut kaldı.

Basın Yayın ve Medya Sorumlusu Fikret Hıdır ve ekibi, Bodrum’u Anadolu’ya tanıtmak için çıktıkları yolda Zonguldak’ı ziyaret etti. Zonguldak Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin de yardımıyla kurulan tıra, kimi vatandaşlar tepki gösterirken kimileri ise beğeniyle karşılık verdi.

30 Mart’ta yola çıkan Hıdır ve ekibi 11’inci il olarak Zonguldak’a geldi. Bodrum’un turizm ve tarihi açıdan önemini Anadolu insanına aktarmak için il il gezdiklerini ifade eden Hıdır, “Her gittiğimiz ilde 2 yada 3 gün kalıyoruz. Amacımız Bodrum’u, Anadolu’yla buluşturmak. Zonguldak’a dün akşam geldik. Yarın akşam ayrılacağız. Sağ olsun Zonguldak Belediye’si aracılığıyla Zabıta arkadaşlarımız çok yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür etme amacıyla Başkanımız Muharrem Akdemir’i ziyaret ettik. Tır içerisinde fotoğraf sergisi, 3 boyutlu sinema gösterimi var. Otellerin ve tesislerin broşürlerini, Bodrum’u anlatan dergileri Zonguldaklı vatandaşlarımıza veriyoruz. Bodrumla özdeşmiş objelerle tırımızı destekledik. Mavi beyaz konseptte begonyalarımı da var. Zonguldak iklimiyle pek mücadele edemiyorlar ama burada amaç Bodrum’u insanlara tekrar hatırlatmak. Hala eski Bodrum’un orada durduğunu göstermektir. Gittiğimiz yerlerde şehirlerin merkezlerinde işlek olan alanlara tırı kurmaya çalışıyoruz. İnsanlarla kontak kurabileceğimiz bir alandayız. Tırı ziyaret eden 400-500 kişi oldu. Ancak konu itibariyle 5 ya da 6 bin kişiyle etkileşim kurmuşuzdur” şeklinde konuştu.