Zonguldak’ta son 5 yılda 7’nci genç hayatını kaybetti… Polis, bataklığı kurutmak yerine sivrisinekleri öldürmeyi iş sayıyor…

Ayşe Teyze Bunu da Gör!

Kozlu İlçesi’ne bağlı Topbaşı Mahallesi’nde yaşanan olayda bonzai kullanan bir genç komaya girerek hayatını kaybetti. İddiaya göre; ormanlık alanda arkadaşları tarafından cansız halde bulunan 23 yaşındaki Erdinç Demirci, Tıp Fakültesi morguna kaldırıldı. Polis, olayın ardından Kozlu Topbaşı bölgesinde torbacılara yönelik operasyon başlattı.

Halkın Sesi, en basit polisiye olayda bile “Ayşe Teyze” rumuzuyla toplumsal mesaj veren İl Emniyet Müdürü Metin Tutanlı’ya sesleniyor: Trafiğe, kaldırım taşlına, futbol maçına kafa yoran Ayşe Teyze bonzaicileri ne zaman görecek? Daha kaç gencimiz ölecek? “Trafik günleri” yerine “Bonzai günleri” yapmayı düşünüyor musunuz? Polis, kullanma yaşı 13-14’e kadar düşen bonzainin önüne geçmek için daha neyi bekliyor! Bataklığı kurutmak varken sivrisinekleri öldürüp kamuoyunun gözünü boyamayı ne zaman bırakacaksınız? 23 yaşındaki Erdinç ve yüzlerce genç bonzai satın alırken, siz “oarada” neden yoktunuz!