Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esin Boyacıoğlu Çaycuma’da katıldığı etkinlikte duygulu anlar yaşadı

 

Çaycuma Belediyesinin düzenlediği “Çaycuma Spor Merkezi Mimari Tasarım Yarışması” kolokyumunu Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esin Boyacıoğlu yönetti. Kolokyumda oldukça duygulu bir konuşma yapan Boyacıoğlu, Zonguldak’ta olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Esin Boyacıoğlu, şehrin eski esnaflarından “Bayanlar Pazarı” ile “İGS” adlı işyerlerinin sahibi merhum Fikri Anıl’ın kızı. Yine bir Zonguldaklı olan film yönetmeni Dr. Ahmet Boyacıoğlu ile evli. Yaşamını Ankara’da sürdüren Boyacıoğlu sözlerine, “Teşekkürlerim var” diyerek başladı. “Bu organizasyonu mümkün kılan Çaycuma Belediyesine teşekkürle başlıyorum. En küçük teşekkürle devam edeyim. Bu kendi adıma olacak çünkü. Bu coğrafyaya, bu güzel topraklara, beni tekrar davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Doğduğum, ilk gençliğimi yaşadığım bu güzel beldeye tekrar geldiğim için çok mutluyum. Burası bana çok güzel çocukluk ve ilk gençlik dönemi sundu. Onun için Zonguldak ve çevresi her zaman çok severek geldiğim, çok özenle andığım, hemen hemen bütün niteliklerimi bana kazandıran bir bölge. Zonguldak hem politik, hem sanatsal anlamda, hem de kültürel altyapı olarak her zaman çok donanımlı bir kent olmuştur. Kent dokusunu her zaman hissettirmiş ve kent yaşamı adına da nitelikli bir ortamlar sunmuştur. Onun için burada bir mimari tasarım yarışması gerçekleştirmeniz benim için çok değerli. Bunun için çok teşekkür ediyorum” diyerek sürdürdü.

 

BURADA BÖYLE BİR YARIŞMANIN DÜZENLENMİŞ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ

İkinci teşekkürüm mimarlık adına olduğunu söyleyen Boyacıoğlu, “Nitelikli mimarlığın olmasını sağlamak için en güzel yolu bu tip yarışmalardır. Yarışma başlangıçta korkulu bir yol gibi görünür ama sonuçta elde edilen tasarım iyi bir ürün olarak çıkar karşımıza ve ortama değer katar. Bu tip küçük ölçekli tasarımlar genelde yarışmaya açılmazlar. Bu da özellikle genç mimarların bu alanda kendini göstermesinin önünü kapar. Çaycuma Belediyesine tekrar teşekkür ediyorum ki, böyle bir yarışmayı düzenleyerek gençlerin de katılımını sağladı. Üçüncü teşekkürüm Çaycuma halkı adına. İçerde şu anda sergilenen mimarlık eserleriyle Çaycuma halkını buluşturduğunuz, onları nitelikli mimarlıkla tanıştırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Burada çok önemli bir iş başarıldı. Son teşekkürlerim de yarışmaya katılan 114+1 mimara. 115 yürekli mimarın o uykusuz geceleri, emekleri olmasaydı o içerdeki muhteşem sergi de olmazdı. Mimarlara çıktıkları bu zor ve meşakkatli yolda devam etmelerini diliyor, asla vaz geçmemelerini öneriyorum” diyerek sunuş konuşmasını bitirdi.

(Sermet AKSU)