CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu Zonguldak’ta yapılan 19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Turpcu: “Bugün gördük ki ruhsuz, amacına uygun olamayan bir 19 Mayıs kutlaması yapıldı. Buna da şükür diyoruz. Burada hiç olmazsa kutlama yapıldı. Bazı şehirlerde bu kutlamaların yasaklandığını görüyoruz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu Zonguldak’ta yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kutlamaların ruhsuz ve amacına uygun olmayan bir şekilde geçtiğini belirten Turpcu: “ Sen 19 Mayıs’ı nasıl yasaklarsın? Atatürk’ün annesine nasıl hakaret ettirirsin? Senin dış memleketlerde kutlamadığın bayram yok ama kendi ülkenin bayramını yasaklıyorsun. Böyle bir ülke olabilir mi?” diyerek şunları söyledi:

RUHSUZ BİR 19 MAYIS KUTLAMASI YAPILDI

“Osmanlı’nın yıkılmakta olduğunu gören büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yurdumuzun kurtuluşuyla ilgili kararları almak üzere 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmıştır. Bu dönemde yedi düvelle savaştık ve zafere ulaştık. İktidarın Önderimizle ve onun devrimleriyle ilgili uygulamalarını görüyoruz. Bu iktidar bizi sadece dış politikada zor duruma düşürmedi. Her alanda Türkiye’yi böldü. Bugün gördük ki ruhsuz, amacına uygun olamayan bir 19 Mayıs kutlaması yapıldı. Buna da şükür diyoruz. Burada hiç olmazsa kutlama yapıldı. Bazı şehirlerde bu kutlamaların yasaklandığını görüyoruz. Bugün Atatürk’e ve annesine, İsmet İnönü ile eşine yapılan hakaretleri görüyorsunuz. Keşke Yunan kazansaydı diyenlerin televizyonda boy gösteriyor. Bu iş nereye varacak? 19 Mayıs’ta çalınan müzikler, yapılan konuşmalar böyle mi olmalıydı? Ortadoğu’da Irak’ın mezhep ve etnik anlamda bölünmesi, Suriye’nin aynı şekilde. Bunlar 100 yıl önce de oynanan oyunlardı. Bunları görmemek mümkün değil. Bir referandum süreci yaşadık. Böyle ruhu alınmış, bölünmüş bir ülke emperyalizmin istediği Türkiye’dir. O yüzden tekrar ülkemizde birlik bütünlük ve huzurun sağlanmasının yolu ayrımların ortadan kaldırılmasıdır. Bu ayrımları giderecek olan cumhurbaşkanıdır, başbakandır. Sen 19 Mayıs’ı nasıl yasaklarsın? Atatürk’ün annesine nasıl hakaret ettirirsin? Senin dış memleketlerde kutlamadığın bayram yok ama kendi ülkenin bayramını yasaklıyorsun. Böyle bir ülke olabilir mi?” (Haber/Yasemin Sarı)