Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt,” Şehir merkezinde ve ara sokaklarda kar ile mücadelemiz devam ediyor” dedi.

Zonguldak’ın Devrek İlçesi Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, yoğun şekilde aralıksız devam eden ve bu nedenle şehir merkezinde oluşan kar birikintiler ve buzlanmalar nedeniyle ekiplerin aralıksız çalışmaya ettiğini ifade etti.

Bozkurt,” Bölgemizde birkaç günden bu yana aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ilçemizde bu yağışlardan dolayı oldukça etkilendi. Belediyemizde görevli arkadaşlarımız vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kar ve buzlanmalara karşı ara vermeden mücadelelerini sürdürüyorlar. Özellikle de ara sokaklarda meydana gelebilecek buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarına hız kazandırdık. Bu arada sahipsiz sokak hayvanları ile kuşlarında bu havada mağdur kalmamaları için belediyemiz onlar içinde çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

 
Tüm köy yolları ulaşıma açıldı

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu kapanırken, ekiplerin gece ve gündüz aralıksız çalışmaları neticesinde ulaşıma kapalı köy yolu kalmadığı belirtildi

Köy Hizmetleri Müdürlüğü Şantiye Şefi Fatih Çalgam,” Bölgemizde birkaç günden bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı köylerimizin bir kısmının yolları yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanmıştı. Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizin gece gündüz kesintisiz çalışmaları neticesinde 83 köy yolumuzun tamamını ulaşıma açmış bulunmaktayız.

Başlarkadı Orman İşletme hattında bir greyder, Dirgine Orman İşletme hattı ile Yağmurca hattında bir greyder 24 saat esasına göre sahada çalışmalarına devam ettiler.(iha)