Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, “İki Katlı Şehir: Zonguldak” adlı bir projeye imza attı. Projede hem Zonguldak’ın güzelliğine dikkat çekmek hem de bir maden kenti olan Zonguldak’ta, yer altında hayatlarını kaybetmiş madencileri anarak onları ve emeklerini unutmamak gerektiği hedeflendi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, “İki Katlı Şehir: Zonguldak” adlı bir projeye imza attı.

“Sosyal Sorumluluk Projesi” dersi kapsamında, öğrenciler Aslı Çıtır, Cansel Karkaoğlu, Elif Işık, Ezgi Özalp, Gülçin Baysal, Hatice Korkmazgöz, Merve Katar, Merve Yıldız, Rukiye Yiğit, Suna Rabia Acıroğlu ve Yonca Yanık tarafından ortaya konulan proje üç aşamada gerçekleştirildi.

Kozlu Belediyesi’nin ambleminden esinlenerek başlayan projede öğrenciler, Zonguldak denizinin mavisine atıfta bulunarak denizlerin ve sahillerin temiz kalması amacı ile Değirmenağzı Plajı’nı temizledi.

Öğrenciler plajdan bir kamyon çöp topladı.

Daha sonra yine Değirmenağzı’nda Zonguldak’ın ormanlarının, yeşil alanlarının devamını sağlamak amacı ile o bölgeye 25 adet fidan diktiler.

Kozlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Şaban Bilgin ve Park Bahçeler Şefi Serkan Yılmaz da öğrencilerin yaptıkları bu çalışmadan memnun olduklarını dile getirdi ve teşekkürlerini sundu.

Projenin son aşaması ise maden şehitlerini anmak oldu.

Bugüne kadar madenlerde göçük, patlama gibi nedenlerden hayatlarını kaybeden binlerce madenciyi anmak adına Kozlu ilçesinde bulunan maden şehitliğine, ilçe merkezinin girişine yeni yapılan ve otobüs terminalinin yanında bulunan madenci anıtlarına karanfil bıraktılar.

Aynı hafta içinde Sosyoloji Bölümü’nün düzenlediği maden müzesi gezisine de katılan ve eğitim ocaklarını gezen öğrenciler, projenin bu kısmında dünyanın en zor mesleklerinden birine sahip olan madencinin emeğinin önemini vurgulamak ve maden şehitlerini anarak onları unutmadıklarını göstermek ve daima hatırlamak amaçlandı.

Öğrenciler bu vesile ile 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutladı.

Proje ekibi; temizlik için eldiven, çöp torbası gibi araç-gereci karşıladıklarından ve fidan dikerken gösterdikleri yardımlardan dolayı belediye çalışanları ve Kozlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne, son olarak da projeye sponsor olan Mor Çiçekçilik’e teşekkürlerini sundu.