Kilimli Belediyesi'nin Zonguldak hattında taşımacılık yapan Özel Halk Otobüsleri ile sözleşmesinin bitmesi, kaosa neden oldu. Otobüsler zamanında kalkmıyor, kameralar çalışmıyor, 65 yaş üstü dahil kimseye ücretsiz binme hakkı kullandırılmıyor ve ayakta çok sayıda yolcu alınıyor. Pek çok vatandaşın durumdan şikâyetçi olduğu ve sorunu çözmesi için yardım istediği Kilimli Belediyesi ise olan biteni yalızca seyrediyor. 
Bu arada şoförlerin azarlarına ve hakaretlerine maruz kalan Kilimli sakinleri, şoförlerle muhatap olmamak için akıllı kart sistemine geçilmesini istiyor.  
Zonguldak - Kilimli arasında taşımacılık yapan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ile Kilimli Belediyesi arasındaki taşıma sözleşmesinin süresi sona erdi. Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun dirayetli davranıp yurttaşların çağdaş koşullarda taşınmasını sağlayacak yeni bir sözleşmenin yapılmasını beceremeyince ortaya tam bir kaos çıktı. Belediye ile anlaşmaları bitmesine rağmen faaliyetlerini sürdüren ve vatandaşlara zorluk çıkaran Özel Halk Otobüsü şoförleri, Kilimli halkını canından bezdirdi. 
Şoförlerin sık sık azarladığı Kilimlili vatandaşlar, büyük bir stres yükü haline gelen yolculukların kendileri için işkenceye dönüştüğünü söyledi. 
 
BURSA’DA OLAN İNSANLIK, KİLİMLİ’DE NİYE YOK?
Türkiye’nin bütün vilayetlerinde olduğu gibi Sözleşmede yer almasına rağmen 65 yaş üzeri vatandaşlara ücretsiz binme hakkı tanımayan Kilimli Özel Halk Otobüsleri’nin bu pervasızlığına Kilimli Belediyesi bir türlü ‘dur’ diyemiyor.
Kilimli sakinlerinden 75 yaşındaki A.Ç, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, “Halk otobüsüne binerken sorun yaşıyoruz. 65 yaş üstü olduğumuz için normalde ücretsiz binmemiz gerekirken sırf şoförlerin lafını işitmemek için ücret ödeyip geçiyoruz. Şoförler benim yaşımı bildikleri halde her binişimde kimliğimi çıkarmamı istiyorlar. ‘Bedavaya alışmışsınız’ falan diyerek rencide ediyorlar. Bizleri yıldırmaya çalışıyorlar. Bizler de sırf onların lafını çekmemek için ücret ödüyoruz. Belediye buna çözüm bulsun. 
Bakın Bursa’da yaşayan kızıma gittiğimde hiç böyle sorunlar yaşamıyorum. Bursa’da Özel Halk Otobüsü’ne bindiğimde şoförler, ‘Sağlıklı yaşlar dileriz’ diyor. Daha nazik davranıyor. Bursa’da olan nezaket ve insanlık neden benim memleketim Kilimli’de yok? Bize bunu yaşatanları kınıyorum” dedi. 
Bu tür sorunların çözümü için akıllı kart uygulamasına geçilmesini isteyen vatandaşlar, “Çünkü şoförlerle muhatap olmak istemiyoruz. Kilimli’de kanun yok. Orman kanunları var.” ifadesini kullanıyor. 
Öte yandan, durak olmayan yerlerde yolcu alıp indiren, yasak olduğu halde bazı noktalarda uzun uzun durup yolcu bekleyen Halk Otobüsleriyle Kilimli - Zonguldak arasında yapılan yolculuk, neredeyse bir saate çıktı. Yaşanan sorunları Kilimli Belediyesi’ne defalarca bildiren vatandaşlar bir sonuca ulaşamazken, konuştukları başkan dahil tüm yetkililerden “Sözleşme bitti. Bizim bir yetkimiz kalmadı” yanıtı aldı. Kilimli’de “Orman kanunu mu var?” diye soran vatandaşlar, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü’nün olaya el koymasını istedi.

TAŞIMACILIĞI GEREKİRSE BELEDİYE YAPSIN!
Vatandaşlar, “Zonguldak ve Kozlu Belediyesinin yaptığı uygulamayı Kilimli Belediyesi neden yapamıyor? Başkan Kamil Altun kimden çekiniyor? Halk otobüslerinin halka büyük sıkıntı çektirdiği defalarca kendine iletilmesine karşın, ‘Benim yetkim kalmadı’ diyerek olan bitene seyirci kalması devlet ciddiyeti ile ne kadar bağdaşıyor? Koskoca belediyenin gücünün yetmediği yerde vatandaş ne yapsın? Bu devletin valisi var, emniyet müdürü var, gitsin onlardan yardım istesin. Biz sanki metropol şehirde yaşıyormuşuz gibi her gün 2 saatten fazla zamanımız yolculukla geçiyor. Zonguldak’ın en pahalı yolculuğunu, tıklım tıkış otobüslerde, çağdışı şartlarda yapıyoruz, Kilimli Belediyesi seyrediyor. Gerekirse, kendisi otobüs alarak taşımacılığa başlasın. Sahil yolundan ekspres seferler başlatarak Kilimli-Zonguldak arasındaki yolculuk süresi kısalsın” diyor.
(Halkın Sesi)