Devlet teşviklerini fırsat bilip vatandaşı hibe desteği kazandıkları konusunda önce bilgilendirip sonra para toplayan üçkâğıtçıların polis tarafından yakalanmaları isteniyor

 

Dolandırıcılık kavramının boyut değiştirdiği Halkın Sesi Gazetesi’ne gönderilen bir mail ile ortaya çıkmış bulunuyor.

Dolandırıcıların şimdi de devlet teşviklerini fırsat bilip esnaf ve tüccarı “teşvik” veya “hibe kredi” desteği kazandıkları konusunda aldatıp para topladıkları iddia edildi.

Bu konuda Halkın Sesi’ne O.Ö tarafından yollanan mail aynen şöyle:

“Merhaba, bir Zonguldaklı olarak değerli hemşerilerimi yasal olarak iş yapan dolandırıcılara karşı uyarmak istiyorum! İnsanları kobi hibe destekleri, devlet destekleri, kobi kalkınma merkezi, kalkınma bakanlığı gibi başlıklar ile arayıp devlet destekleri hibe ve teşvikler ile ilgili bilgilendirip plan proje çizimi için beyanda bulunmaları için sözleşme ve evrak gönderiyorlar bunun için de kargodan evraklar alınırken 200 den 1000 tl’ye kadar olan değişik ücretler isteniyor. Vatandaş konuştuktan sonra sesli onay veriyor kayıt ile kendisi ne kadar vereceğini söylemiş oluyor. Danışmanlık şirketleri yasal olarak bütün zemini hazırladıkları için şikayetler sonuçsuz kalıyor ama vatandaş bilinçli olursa bunlar başlarına gelmez. Evraklar alınıyor doldurulup geri gönderiliyor sonra ne arayan var ne de soran.

 2. Aramalar veya 3. Aramalar ise” krediniz çıktı su kadar verginiz var” denilerek yine evrak gönderip yine para alıyorlar, sistem böyle ilerliyor. Tüm Türkiye’de kasırga gibi yayılmışlar. Zonguldak merkez değil ancak Devrek Çaycuma gibi ilçelerdeki vatandaşlarımız umutlarının peşinden koşarken darbe yiyorlar . Lütfen uyanık olalım. Unutmayalım uyaralım.  Bu şirketlerin her yerde elleri kolları var şikayetler sonuçsuz kalıyor bu nedenle hiçbir isim şahıs vs suçlama yapılmamıştır. Doğrudan sistem üzerinden vatandaşları uyarın lütfen. Savcılığa gitmek bakanlığa gitmek bile çözüm olmuyor. Her 3 kişiden 1 i bunu yapmış oluyor ve sonuç kocaman bir sıfır.”

Yukarıda yayınladığımız mail için biz de Zonguldak emniyetinin dikkatini çekiyor, vatandaşın iddiaları doğruysa, böyle sahtekârlıkları gerçekleştiren üçkâğıtçıların Zonguldak Emniyeti tarafından yakalanması gereğini bilgilerine sunuyoruz. (Sermet AKSU)