Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından ‘Uçurtma Şenliği Online Satranç Turnuvası’ yapılacak.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından her yıl mayıs, haziran aylarında düzenli olarak yapılan geleneksel uçurtma şenliği bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle farklı etkinliklerle yapılacak. Etkinlikler kapsamında 13 Haziran Cumartesi günü online olarak satranç turnuvası yapılacak. Sosyal medyada, “Dünden Bugüne Uçurtma Şenliği” adı altında açılan grup sayfasında geçmiş yıllarda yapılan uçurtma şenliklerine ait fotoğraf, video ve yazılar yayınlanacak. Salgın riskinin ortadan kalkması durumunda ise geleneksel uçurtma şenliğinin 16’ıncısı önümüzdeki eylül ya da ekim ayında açık alanda yapılacak.

             TURNUVANIN KAYITLARI BAŞLADI
            Uçurtma Şenliği Satranç Turnuvası, 13 Haziran 2020 Cumartesi günü 
chess.com'dan online olarak yapılacak. Turnuvaya sadece Zonguldak ilinde ikamet eden sporcular katılabilecek. Yarışmaya katılacak sporcuların öncelikle chess.com'a üye olmaları gerekiyor. Oyuncular, 13 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 13.00’te sisteme girişlerini aktive edecekler, saat 14.00’te ise turnuva başlayacak. Turnuvaya katılım ve bu süreçteki üyelikler ücretsiz olacak. Her kategoride ilk üç dereceyi elde eden sporcuya madalya verilecek. Turnuvanın kayıtları, Türkiye Satranç Federasyonu Zonguldak İl Temsilciliği web (www.zonguldak.tsf.org.tr) sayfası üzerinden başladı. Ayrıca turnuvanın yönergesi de Türkiye Satranç Federasyonu Zonguldak İl Temsilciliği web sayfasında yayınlandı.

            KATEGORİ ADI VE KATEGORİ KRİTERİ
10 Yaş ve Altı Kategorisi (2013 – 2010 Yılları ve Arasında Doğan Sporcular)
10 Yaş ve Altı Kızlar Kategorisi (2013 – 2010 Yılları ve Arasında Doğan Kız Sporcular)
14 Yaş ve Altı Kategorisi (2009 – 2006 Yılları ve Arasında Doğan Sporcular)
14 Yaş ve Altı Kızlar Kategorisi (2009 – 2006 Yılları ve Arasında Doğan Kız Sporcular(
Açık Kategori (2005 ve Önceki Yıllarda Doğan Sporcular)
Kadınlar Kategorisi (2005 ve Önceki Yıllarda Doğan Kadın Sporcular)

             ‘DÜNDEN BUGÜNE UÇURTMA ŞENLİĞİ’ SAYFASINDA GEÇMİŞ YILLARDA YAPILAN UÇURTMA ŞENLİKLERİNE AİT FOTOĞRAF, VİDEO VE YAZILAR YAYINLANACAK
            Etkinlikler kapsamında Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Facebook sayfasında ‘Dünden Bugüne Uçurtma Şenliği’ adı altında açılan grup sayfasında geçmiş yıllarda yapılan uçurtma şenliklerine ait fotoğraf, video ve yazılar yayınlanacak.

             SALGIN RİSKİ KALKARSA UÇURTMALAR SONBAHARDA GÖKYÜZÜYLE BULUŞACAK

            Salgın riskinin ortadan kalkması durumunda ise Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Geleneksel Uçurtma Şenliğinin 16’ıncısı önümüzdeki eylül ya da ekim ayında açık alanda yapılacak.(Haber merkezi)