Çaycuma Belediyesi Çay Mahallesindeki Dere Park’a gemi temalı çocuk oyun alanı yapıyor. Her yanı bir başka oyun grubuna dönüşen sihirli gemiyi çocuklar çok sevecek

Çaycuma Belediyesi, Çay Mahallesinde, geçtiğimiz aylarda yapımını tamamladığı Derepark’a gemi temalı çocuk oyun alanı kuruyor. Çaycumalı çocukların eğlence dünyasına boyut kazandıracak yeni oyun alanı, çoklu fonksiyonuyla adeta sihirli bir gemi özelliği taşıyor. Sihirli gemiye gelen çocuklar, kum havuzunun doğal ortamında hareket becerisini geliştirirken, tırmanma duvarı ya da halatlı tırmanma modülleriyle mini maceralar yaşayabilecek. Kaptan kamerasına çıkarak kendi çizdiği rotada düşsel yolculuklara çıkacak çocuklar, salıncak, kaydırak gibi klasik oyun modüllerinden de faydalanacak. Oyun gruplarının bulunduğu platformun altındaki kapalı alan, çocukların sıcak ya da yağışlı havalarda da eğlenmesini sağlayacak. Tüm imalatları Çaycuma Belediyesi ekiplerince yapılarak 160 metrekare alana kurulacak oyun alanı, çocukların hayal dünyası kadar Çaycuma’ya da değer katacak.

TÜM İMALATLARI BELEDİYEMİZ EKİPLERİNCE YAPILDI

Konuyla ilgili konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Eski kent dokusu nedeniyle hizmet götürmekte çok zorlandığımız Çay Mahallesi’nde yapımını tamamladığımız Dere Park’ta çocuk oyun alanı eksiğimiz vardı. Arkadaşlarımız farklı bir projeyle bu açığı da giderdi. Projesinden her türlü imalatına, planlamasından montajına tüm aşamaları Belediyemiz ekiplerince yapılan gemi temalı çocuk oyun alanının montajı şu anda devam ediyor. Her yanında farklı bir oyun modülü olan gemi, çocukların çok seveceği sihirli bir oyun alanı olacak. Gerçekten görsel kalitesi yüksek, son derece işlevli, çocukların eğlence kültürü kadar hayal dünyasını da geliştirecek bir oyun alanını çocuklarımıza kazandırıyoruz. Aynı zamanda Çaycuma Belediyesinin nasıl üretken bir belediye olduğunu da gösteren oyun alanının yapımında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.