Soğuk hava ve ağır kış koşulları nedeniyle yemek ve barınma sorunu yaşayan sokak hayvanlarına Zonguldak esnafı gönül kapısını açtı.
Bazı esnaflar işyerlerinin girişine mama ve su koyarken, bazıları ise gönüllü hayvan dostlarının yaptığı barınakları dükkanlarının girişine koyarak insanlık örneği sergiliyor.

Ama bu işyerlerinden ikisi var ki, hayvan dostu davranışlarıyla Tüm Zonguldaklıların kalbini fethediyor. Kentin en işlek caddesi Gazipaşa’da faaliyet gösteren LC Waikiki ve Defacto mağazalarına gelen ve önünden geçen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.  Klima ile ısıtılan mağazaların içine giren sokak köpekleri ısınmakla kalmadıkları gibi mışıl mışıl uyuyor. 

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ta yaşanan ve televizyon haberlerine de konu olan köpeğini patpat tabir edilen tarım aracına bağlayarak sürükleyen çiftçiye inat yaşanan bu manzara soğuk kış günlerine Zonguldaklıların içini ısıtıyor. 
Halkın Sesi olarak toplumda farkındalık yaratacağı inancıyla gönüllü hayvan hakları kuruluşlarını, sokak hayvanlarını koruma altına alan esnafa teşekkür beraatı vermeye davet ediyoruz.