ÇATES’in 30 ay daha baca gazı arıtma tesisi olmadan çalışmasına AKP’nin 3 Zonguldak milletvekilinin de katılarak ‘Evet’ oyu verdiği ortaya çıktı

Bu halka düşman mısınız?

Hükümet, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, aralarında ÇATES’in de bulunduğu özelleştirilen 15 santrale tanınan Çevre Kanunu muafiyetinin 30 ay daha uzatılması için bir yasa teklifi sundu. “Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” adıyla Meclis gündemine getirilen torba kanunun içine saklanan tasarı kamuoyundan büyük tepki gördü. Başta çevre örgütleri olmak üzere toplumun geniş kesimlerinin karşı çıktığı tasarı, geçtiğimiz hafta, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla yasalaştı. TBMM’nin internet sitesinde yayımladığı tutanağa göre muhalefet partilerinden katılımın çok az olduğu AKP’nin oylamaya katılan 3 Zonguldaklı milletvekilinin de “Evet” dediği ortaya çıktı. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, “Açık söylüyorum, bu yasaya ‘Evet’ oyu veren milletvekilleri, Zonguldak halkının düşmanıdır” dedi.
GEREKEN ÖNEMİ VERMEYEN MUHALEFET PARTİLERİNİ DE KINIYORUM
Kendisinin de tutanakları incelediğini söyleyen Öztürk, “Kanun teklifinin yasalaşmasıyla bir kez daha anladık ki, bizim ülkede, şirketlerin kârı, halk sağlığından çok daha önemli. TBMM çıkardığı yasa ile bunu bir kez daha kanıtladı. Aralarında ÇATES’in de olduğu 15 santral 30 ay daha bizi zehirlemeye, kanser yapmaya devam edecek. Yayımlanan Meclis tutanağına göre oylamaya katılan AK Parti’nin 3 Zonguldaklı vekilinin de ‘Evet’ oyu verdiği anlaşılıyor. Açık söylüyorum, Zonguldak halkının adeta gaz odasına mahkum edilmesine oylarıyla destek veren bu vekiller bu halkın düşmanıdır. Ortalıkta Zonguldaklıyım diye dolaşmaları, bu kentin utancıdır. Kendilerini şiddetle kınıyor, ‘yazıklar olsun’ diyorum. Acı olan bir diğer şey de muhalefet partisi milletvekillerinin teklife gereken önemi vermeyerek görüşmelere katılmamış olmasıdır. Bu nedenle ret oyları yalnızca 36’da kaldı. Onları da kınıyorum” dedi.