Bu kadar zengin miyiz?

AKP Milletvekili Hamdi Uçar tarafından gündeme getirilen Ahmet Çolakoğlu tarafından taşınması için Valilikçe çalışma başlattığı açıklanan Kız Meslek Lisesi için daha geçen BAKKA’dan 265 bin lira alınarak beceri eğitim sarayı kurulduğu ortaya çıktı
Yapımı yılan hikâyesine dönen hastane inşaatında skandal üzerine skandal yaşanıyor. AKP Milletvekili Hamdi Uçar’ın projesinde yeterli otopark olmadığı için yıkılarak yerine otopark yapılmasını önerdiği Kız Meslek Lisesine, daha geçen yıl, 265 bin lira harcanarak “Beceri Eğitim Sarayı” kurulduğu ortaya çıktı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının 2018 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında verdiği destekle, okulun, yiyecek içecek hizmetleri alanındaki öğrencileriyle örgün eğitim dışında kalmış gençlerin gelişen ve değişen mutfak sanatları alanında çağdaş teknik ve yenilikçi yaklaşımlarla eğitilmesi amaçlandı. Dezavantajlı durumdaki kadınların yiyecek içecek sektöründe iş bulmaları ve kendi iş alanlarını oluşturması da belirlenen hedefler arasında yer aldı.
ATÖLYELER NE OLACAK
Öte yandan AKP Zonguldak Milletvekili Ahmet Çoklaoğlu Zonguldak Gazeteciler Cemiyetine verdiği mülakatta, Zonguldak Valiliğinin okulun taşınması için çalışmalara başladığını açıkladı. İçindeki meslek eğitimine ilişkin atölyeler nedeniyle mimari yapısı klasik okullardan oldukça farklı olan lisenin hangi okula nasıl taşınacağı, her biri yüzbinlerce liraya mal olan atölyelerin, yeniden nasıl kurulacağı merak konusu oldu. Devletin kaynak bulamadığı için birçok yatırımı askıya aldığı bir zamanda bu kadar kaynak aktarılan bir okulun projede unutulan bir otopark için yıkılmaya çalışılması “Biz bu kadar zengin miyiz” sorusuna neden oldu. Kentte, yıkıma karar verenlerin bir tarihin yok edilmesiyle birlikte büyük kamu zararının altına da imza atacağı konuşulurken, başta eğitim ve kültür kurumları olmak üzere birçok sivil toplum örgütünün okula sahip çıkmak için çalışmalar yaptığı öğrenildi.