Dünkü köşe yazısında “Kız Meslek Lisesi’nin korunma kararı alınırken kayda geçen ‘Mesleki ve teknik eğitimlerinin sağlanmasında hizmet sunarak yapının hatıra değerine haiz olduğu kanaatine varıldığından” ifadesi Zonguldak Genelevi için geçerli değil mi?” diye yazan Ali Rıza Tığ’a toplumun her kesiminden tepki yağdı.

Bu zamana kadar yaptığı pek çok haberle basın ahlak ilklerini çiğneyen Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ, bu kez, çıtayı daha da yükselterek Kız Meslek Lisesi ile kapatılan genelevi bir tutan bir yazı yayımladı. Tığ, “Bu dönem hizmet gelmezse, bir daha asla gelmez” başlıklı bugünkü köşe yazısında, "Zonguldak Valiliği tarafından 18 Eylül 2017 tarihinde kapatılan Zonguldak Genelevi’nin 1910 yılında açıldığı tahmin ediliyor. Kız Meslek Lisesi’nin korunma kararı alınırken kayda geçen ‘Mesleki ve teknik eğitimlerinin sağlanmasında hizmet sunarak yapının hatıra değerine haiz olduğu kanaatine varıldığından’ ifadesi Zonguldak Genelevi için geçerli değil mi? Eskiler öyle anılar anlatıyorlar ki! Üstelik, Acılık’taki Zonguldak Genelevi’nde evi olan ve hala hayatta olan kişiler var Zonguldak’ta. Siyasetin, ticaretin, sosyal hayatın içinde" dedi. Tığ’ın bu ifadelerini toplumun her kesiminden tepki yağdı.

BU KAFALARI GERÇEKTEN BİR KADININ DOĞURDUĞUNA İNANAMIYORUM
Sosyal medyada yapılan karşılaştırma ile adeta dehşete düştüğünü ifade eden yorumculardan biri “Ben okurken utandım ne biçim benzetmeler bunlar, hizmet konusunda kimi isterse desteklesin, tamam. Ama bu hiç yakışık almamış” derken, bir diğer yorumcu, “Bu kafaları gerçekten bir kadının doğurduğuna inanamıyorum bu dönemde öğrendiğimiz tek bir şey var kötülük her haliyle vücut bulmuş ve iğrençlik bir de... bi bitmediler...”  “dedi. 

TESTİNİN İÇİNDE NE VARSA AĞZINDAN O DÖKÜLÜR
Bir diğer yorumcu, yazıya, “İyi ki ‘Kız’ Meslek Lisesi ile karşılaştırma yapmış yoksa ‘erkek’ lisesi ile karşılaştırsa birileri toplanıp cevabını fiziksel olarak verirdi. Bence ödipal bir durum yok ama zikri neyse fikri de o dediklerinden” şeklinde tepki verirken, diğeri, “Testinin içinde ne varsa ağzından o dökülür. Zavallılık genlerine işlediğinden, beyin başka işlev görmüyor” ifadelerini kullandı.

TIĞ’IN SABIKA DOSYASI KABARIK
Daha önceleri yazdığı belden aşağı yazılarla nedeniyle pek çok sabıkası olan ve Basın İlan Kurumu, Basın Konseyi başta olmak üzere birçok meslek örgütünden ceza ve kınama alan Tığ’ın bu yazısına ilgili kurumların ne tepki vereceği merak ediliyor.

(Halkın Sesi)