Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, TTK Karadon’da meydana gelen ve Fevzi Dereli’nin ölümüyle sonuçlanan kaza nedeniyle yayınladığı mesajda, “Bu kazalar derhal durdurulmalı, bir daha yaşanmaması için her türlü önlem alınmalıdır” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, TTK Karadon Müessesesinde meydana gelen ve bir işçinin ölümüyle sonuçlanan kaza nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayımladı. Kantarcı mesajında, “Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi, Kilimli İşlet Müdürlüğünde ‘nezaretçi’ kaydıyla görev yapan Fevzi Dereli kardeşimizi, gece vardiyasında meydana gelen bir göçükte kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendim. Aynı Müessesede, daha iki hafta önce meydana gelen ve iki kardeşimizin ölümüyle sonuçlanan kazanın acısı tüm sıcaklığıyla hâlâ içimizde dururken, bu elim olay yüreğimizi daha çok yaktı, acımızı daha da büyüttü” dedi.

BİR DAHA YAŞANMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINSIN

Kantarcı açıklamasını, “Türkiye’de madenciliğin okulu olan ve 170 yıla yakın bir üretim kültürüne sahip bulunan TTK’de, üst üste bu tip kazaların meydana gelmesi son derece düşündürücüdür. Zonguldak’ın gözbebeği olan kurumun, ülke kamuoyunda oluşturduğu, ‘yüksek güvenlikle üretim yapan madencilik kuruluşu’ imajını da sarsan bu kazalar derhal durdurulmalı, bir daha yaşanmaması için her türlü önlem alınmalıdır. Kentin de, bizim de daha fazla acıya dayanacak takatimiz yoktur. Bu duygularla Fevzi Dereli kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm madencilik camiasına başsağlığı diliyor, madenlerde iş güvenliğinin sağlanmasından sorumlu herkesi görevini çok daha büyük dikkatle yapmaya davet ediyorum” diyerek bitirdi.