Yayla Ortaokulu’nda bin 200 öğrenci kalabalık sınıflarda okumak zorunda kalıyor…  825 öğrenci kapasiteli Şehit Gökhan Esen İmam Hatip Proje Okulu’nda ise 65 ‘ayrıcalıklı’ öğrenci öğrenim görüyor.

Bu mu adaletiniz!

Zonguldak İl genelinde birçok okulda fiziki şartlar, öğretmen eksiği ve kalabalık sınıflar yüzünden eğitimde aksaklıklar yaşanırken, cemaat operasyonunda el koyulan ve İmam Hatip Lisesi yapılan okullarda ise kelimenin tam anlamıyla ayrıcalıklı öğrenciler yetiştiriliyor.  Sözde, ‘pozitif ayrımcılık’ yapılarak, başarılı öğretmenlerin atandığı bu okullar, öğrenci bulmakta bile güçlük çekiyor. Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, uluslararası standartlara göre bir sınıfın öğrenci sayısının en fazla 24 olması gerektiğini belirterek, il genelinde birçok okulda 40 kişilik sınıflarda eğitim verilmeye çalışıldığını söyledi.

EĞİTİMDE EŞİTSİZLİK

Zonguldak’ın en köklü okullarında Yayla İlkokulu’nda bin 200 öğrenci kalabalık sınıflarda güç şartlarda eğitim görürken,  bir süre önce FETÖ operasyonu kapsamında el konulan 825 öğrenci kapasiteli eski adı Fatih Koleji yeni adı Şehit Gökhan Esen İmam Hatip Proje Okulu’nda ise sadece 65 öğrenci okuyor. Havuz, spor salonu, konferans salonu, laboratuar ve birçok imkanların bulunduğu eski Fatih Koleji yeni İmam Hatip Lisesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm yönlendirme çabalarına rağmen sadece iki sınıf oluşturulabildi.  Yeni İmam Hatip Proje Okulu’nda 760 öğrenci sırası boş kaldı… Milli servet resmen ideolojik bir yaklaşımla israf ediliyor.