Bu müdür haddini aşıyor!




Çaycuma’nın skandal, Milli Eğitim Müdürü, bu kez de Eğitim-Sen yöneticilerine küfür etti

Çaycuma’nın skandal Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir işgal ettiği makama yakışmayan hareketler yapmaya devam ediyor. Daha önceleri, öğrencilere yılbaşı kutlamalarını yasaklayıp, Öğretmen Gününde okutulan mevlide, okul müdürlerinin katılımını resmi yazıyla zorunlu kılarak gündeme gelen Özdemir, bu kez, KESK Eğitim-Sen Çaycuma yöneticilerine sokakta küfür etti. Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyololayı sosyal medyadaki sayfasından, “Kötü söz sahibine aittir” başlığıyla duyurdu.  Akyol paylaşımında, “Sendikamızın Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ile 23 Kasım 2016 Çarşamba akşamı saat 18.00 sularında öğretmenevine giderken karşımızdan telefonla konuşarak gelen Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, yanımızdan geçtiği sırada, bizim duyacağımız bir ses tonuyla, ‘Bizim mevlit okuttuğumuzu duyan…” diye başlayıp öğretmene ve Milli Eğitim Müdürüne hiç yakışmayacak argolu bir sözle konuşmasına devam etti. Bu çirkin söz açıklanmak durumundadır” dedi.

 

O SEVİYEYE DÜŞMEDEN DOĞRU BİLDİĞİMİZİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Akyol paylaşımında, “İster bize, ister bir başkasına edilsin argolu söz kabul edilemez ve kötü söz sahibine aittir. Bizler tahriklere gelmeden, bize yakışan seviyeyi korumaya devam edeceğiz.
Eğer argolu sözle ima edilen resmi yazıyla okul müdürlerinin zorunlu olarak camiye çağrılmasına Eğitim Sen'in gösterdiği tepki ise, Eğitim Sen doğru yoldadır ve o ‘seviyeye’ düşmeden doğru bildiklerini söylemeye devam edecektir” şeklinde ifadelere de yer verdi. İşgal ettiği makam gereği herkesi kucaklayıp tüm görüşlere eşit uzaklıkta olması gereken bir kişinin, bir görüşün azılı militanı gibi davranması kamuoyunda da şaşkınlıkla karşılandı. Özdemir’in bu seviyesiz tavrı, “Bu adam müdür mü, provokatör mü? Kendinden başka hiçbir görüşe saygı duymayan bir kişi, bu makama yakışmıyor” yorumlarının yapılmasına neden olurken, gösterilen tepkinin, mevlit okutulmasına değil, okul müdürlerinin katılımının zorunlu kılınmasına olduğu vurgulandı.(Meryem Demir)