Kozlu’da haftalık yayım yapan Mercek gazetesi bu haftaki manşetinde gazetecilik yerine “ihbarcılık” yapmayı tercih etti. 
KESK Dönem Sözcüsü ve ESM sendikası Başkanı Vacit Esen’i hedef tahtasına koyan ısmarlama haberde Esen’in muhalif olmasına rağmen Yayla Konağı’na nasıl müdür olduğu sorgulanıyor. 
Kurumu en iyi tanıyan, yıllarını veren Vacit Esen’i sendikacı kimliğiyle yasal zeminlerde yaptığı basın açıklamalarından ötürü eleştiren Mercek Gazetesi, gazetecilikten öte ispiyonculuk yapıyor.

Liyakat aramaksızın kamuda çalışan her müdür ya da şefin AKP’li olması gerektiği gibi bir mantığa oturtulan haber, gazeteciler ve sendikacılar arasında komik ve gayri ciddi karşılandı.
TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nu da aklınca zora sokmaya çalışan Mercek Gazetesi, yayım yaptığı ilçedeki sorunlara sağır kalmasıyla tanınıyor. AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’a yakınlığıyla bilinen Mercek, ilçede yaşanan onca imar kirliliği ve yasa dışı olayı haber yapmadığı gibi, muhalif hiç bir sese de tahammül edemiyor. 
Halkın Sesi olarak Mercek gazetesini bu kirli yayımcılığından ötürü kınıyor, meslek örgütlerini de göreve davet ediyoruz.