AK Partili İsmail Terzi, proje hazırlanmadığı için kasada milyonlarca liranın bekletildiğini fakat ihtiyaç olan yerlere para bulanamadığını söyledi

“BU PARA KİMSENİN ŞAHSININ DEĞİL”

 

İl Genel Meclisi Mart Ayı son birleşiminde gündemin 3’üncü maddesinde 2015 yılı faaliyet raporu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor karşılıklı tartışmalara neden oldu.

AK Parti Gurup Başkan Vekili İsmail Terzi, madde hakkında yaptığı konuşmasında yapılacak işler için talep edilen ödeneklerin ayrıldığını fakat birçoğunun kullanılmadığını ifade ederek vatandaşa hizmet için gelen paranın neden proje hazırlanıyor diye bekletildiğini sordu. Hizmet için gelen paranın biran önce hizmet için harcanmasını isteyen Terzi, “Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Burada önemli olan bizim seçilmiş meclis üyeleri olarak üzerinde durduğumuz konular şunlar. Birçok projesi hazır olan veya anında projesi yol ve altyapı anlamında maliyeti olan birçok konumuz var. Bunlar ödenek yokluğundan duruyor. Ödenek geldi gelecek diye bekliyoruz. Faaliyet raporu içinde görüyoruz ki belkide özel idarenin bir yıllık kırsala ayırdığımız para duruyor. Her yıl devir ediyor. Projesi hazır ve bağlanmışlara bir şey demiyoruz fakat projesi hazırlandıktan sonra yüzde 10’ununu bulunca ihale edebiliyorsunuz. Burada 1-1buçuk milyon TL’lik birçok paralar duruyor. Bunlar hizmet anlamında duruyor. Bu paralar vatandaşa hizmet için gelen paralar. Bu millete hizmet için vatandaşın gözünde de hiç iyi gözükmüyor. Bu paralar milletin parasıdır. Bu paralar kanuna uygun şekilde harcanmalıdır. Örneğin Fener’de birçok okulumuz var. Bir çoğu çok eski yapılar. Kültür Varlıklarına tescilli olan okullar bile var. Bu paralar buralara harcanıp daha iyi standartlara uygun yapılabilir. Bu paralar kimsenin şahsında veya ukdesinde olana paralar değildir. Bir yerde ihtiyaç varken bir yerde paranın yıllarca durmasını anlayamıyoruz. (Umut ERSES)