MHP yönetiminin, eski merkez ilçe başkanı Niyazi Kıransoy ve beraberindeki partilileri disipline sevk etmesi, partideki muhalifleri öfkelendirdi. 

Karara tepki gösteren MHP'li Niyazi Kıransoy, "Aldığınız bu karar MHP var oldukça taşıyacağınız bir utanç vesikası olarak yakanızda olacaktır. Bu süreci siyasi partiler kanununu ve tüzüğümüzü çiğneyerek keyfi hareket edenlerle anladıkları dilden konuşacağımızı da herkes iyice anlamalıdır. Kayırılmak istemiyoruz, adalet istiyoruz" dedi. 

Kendilerinin disipline sevk eden MHP İl yönetiminin fotoğrafını sosyal paylaşım adresinden paylaşan Kıransoy,  "Eğer kongrede aday olmak suçsa bu suçu siz de işlediniz" ifadesini kullandı. 

Kıransoy'un açıklaması şöyle:

"Bu fotoğrafta bulunan MHP Zonguldak il yönetimi;
Her birinize soruyorum şahsımı ve arkadaşlarımı hangi suçlamalarla disipline sevk ettiniz...
Aldığınız bu karar MHP var oldukça taşıyacağınız bir utanç vesikası olarak yakanızda olacaktır. Hem hakkı hakikati terk ettiniz hem de olmayan bir suçu sahsıma ve arkadaşlarıma reva gördünüz. 
Talimatla alınan bu disiplin sürecine ortak olduğunuzu, tek suçu davasına bugüne kadar hizmet etmek olan arkadaşlarımı ve sahsımı aday olmakla suçluyorsunuz. Eğer aday olmak suçsa bu suçu siz de işlediniz. Kongrede yaşanan olayların tamamı MHP'nin büyüklüğüne yakışmamıştır. Teşkilat mensuplarını itelemek, ötekileştirmek, tüzük ve kanunla tanınan hakları kullandırmamak suçtur. Siz de bu suça taraf olarak iştirak ettiniz, şimdi işlediğiniz, taraf olduğunuz bu suçu örtmek için bizi partiden atmaya çalışmanız gaflet, dalalet ve hıyanetten başka nedir? Buradan kopardığınız, sizin bu aymaz davranışlarınızdan dolayı partiden istifa eden herkesin sorumluluğu üzerinizdedir. Bu vebalden asla kurtulamayacaksınız!  
Yönetiminizde öyle isimler var ki bazısı bugün gelmiş, yarın il yöneticisi olmuş. Bunlar bizi tanımaz, MHP'yi bilmez, bunlara çok söylenecek bir şey yok.  
İçinizde eskiler var, bize dair kuyruk acıları var. Hizmet ettiğimiz dönem içerisinde yollarımız çakışmış, onların bizden kurtulma isteği çok normal.
İçinizde bizim gibi düşünüp çeşitli vesilelerle orada bulunanlar var ki onları anlamak mümkün değil, nasıl bir gaflet halinde o karara imza attılar?
Bir de başkanınız ve hamileri var ki onlar kendilerini dokunulmaz ve ulaşılmaz görüyor, onlar da bizim nasıl kutsanmış şahıslarının karşısına çıktığımızı hazmedemiyor. Bunların MHP'nin Zonguldak'ta bu güne kadarki yürüyüşünde de zerre katkısı yok, onların da taktirini ülkücü camianın vicdanına bırakıyorum. 
Bu disiplin sürecinde yasaların ve tüzüğümüzün bize sağladığı tüm hakları kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu süreci siyasi partiler kanununu ve tüzüğümüzü çiğneyerek keyfi hareket edenlerle anladıkları dilden konuşacağımızı da herkes iyice anlamalıdır. Kayırılmak istemiyoruz, adalet istiyoruz, adalet hareketimizin temel prensiplerindendir." (Haber Merkezi)