Bülent Ecevit Üniversitesi’nde, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı için Farabi Kampüsü Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Dekan Yardımcıları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdür ve Müdür Yardımcıları ve Kurum yöneticileri katıldı.
Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Güven yaptı. Güven konuşmasında AB Üniversiteler Birliğinin 850 üniversitenin üye olduğu büyük bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Kasım 2015’ten bu yana EUA heyetinin yapacağı ziyaret öncesinde önemli çalışmalar yapıldığını ve ön hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Çalışmalar sonunda hazırlanan raporun, değerlendirmeyi yapacak uzmanlara gönderildiğini belirtti. 21-22 Mart tarihinde Üniversitelerine gelecek heyetin belli kriterler çerçevesinde değerlendirme yapacaklarını ifade etti. Güven, hazırlanan web sayfasında gerekli bilgilerin bulunduğunu söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Haluk Güven’den sonra bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitede kalite kültürünün yerleşmesi için sürecin çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Dünyada yükseköğretim büyük bir rekabet içerisine girmiş durumda. Yapmış olduğumuz tüm akademik süreçlerde kalite süreçlerine dikkat ediyoruz. Rastgele bir eğitim değil her şey planlanmış bir süreç şeklinde eğitim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalar sonunda kalite süreçlerinde önemli bir eşiği aşmış bulunmaktayız. Mühendislik Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi akreditasyon süreçleriyle ilgili önemli mesafe kat ettik. Bunun sonucunda Mühendislik Fakültesi’nde üç, Fen-Edebiyat Fakültesi’nde bir bölümümüz akredite oldu. Diğer bölümlerimizin akreditasyon süreci devam etmektedir. Hazırladığımız stratejik planlarla tespit ettiğimiz sorunları, getirdiğimiz çözümlere göre neticelendiriyoruz. Bu konuda akademisyenlerimizin, idari personelimizin ve öğrencilerimizin katkısı büyüktür. Son olarak kurumsal öz değerlendirme raporlarının hazırlanması sürecindeki katkılarından dolayı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Haluk Güven ve süreçte katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum.”