Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, AKP Gökçebey İlçe Başkanı Lokman Aydın’ın bugünkü mesajına cevap verdi
Kaymakam Bilgin’in  açıklaması şöyle:
“Hakkımda 12 Ekim 2016 tarihinde bazı internet sitelerinde yer alan ‘Kaymakamı, İlçe Başkanı tutuklattı’ şeklindeki haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamamın yapılması uygun görülmüştür.
15 Temmuz darbe kalkışmasının öğrenilmesi akabinde; güvenlik önlemi olarak bütün vilayette her türlü yayın aracının Emniyet güçlerine teslim edilmesi talimatı üzerine, gereken tarafımdan yapılmıştır. Bunun amacı kalkışma sırasında bu tür yayın araçlarının kötüye kullanılmasının önlenmesi ve halkı infiale düşürecek olayların önüne geçilmesidir. Kontrolsüz oluşabilecek her türlü davranışın önlenmesi yönündeki böyle bir çaba; tarafımca gerek Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve gerekse AK Parti İlçe Başkanı Lokman Aydın’a izah edilmiştir. Yoksa konu İlçe Başkanının basın açıklamasında belirttiği gibi defaatle bana bildirilmiş değildir.
Öte yandan hakkımda verilen görevden uzaklaştırma tedbiri, Bakanlığımız tarafından alınmış bir tedbirdir. Görevden uzaklaştırma sürecinde yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucu şahsımın FETÖ/PDY ile hiçbir alakası olmadığının görülmesi üzerine yine Bakanlığımız tarafından hakkımdaki görevden uzaklaştırma tedbiri ortadan kaldırılarak görevime iade edildim ve yaklaşık 1,5 aydır görevimin başındayım.
İlçe Başkanı Lokman Aydın tarafından İl Emniyet Müdürlüğümüzün hakkımda FETÖ/PDY terör örgütü ile müzahir olduğumun ifade edildiğinin vurgulanması, sadece bir hezeyandan ibarettir. Kaldı ki, bu durum bürokratik teamüllere de aykırı bir husustur.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
AKP Gökçebey İlçe Başkanı Lokman Aydın , Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin’i FETÖ/PDY soruşturmasında kendisini ihbarı ile tutuklandığını şu sözleriyle açıklamıştı; 

 “Gökçebey Kaymakamımızın tutuklanmasıyla ilgili açıklama gereği duydum. 15 Temmuz gecesi belediyemizden halkımızı ihtilalci FETÖ terör örgütüne karşı eylem ve yürüyüş için sokağa çağırmak istedim. Defaatle Kaymakamımıza ısrar etmeme rağmen Vali Bey’in emri olduğunu, izin vermediğini söyledi. Belediyemiz, polisler tarafından muhasara altına alındı ve mikrofonlara el konuldu. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, milletimizi FETÖ terör örgütüyle ölümüne sokaklara inmesini davet etmesine rağmen, Vali Bey’le konuştuğumuzda talimatı kendisi verdiğini beyan etti. Bunun üzerine ben, Kaymakamla ilgili defaetle İl Emniyet Müdürümüzle yapmış olduğum görüşmelerde İl Emniyet Müdürümüz, Kaymakamın paralel yapının içinde olduğunu ve gereğini yapmamı, siyaseten müdahil olmamı söyledi. Bunun üzerine bende 17 Temmuz gecesi İçişleri Bakanımız Efkan Ala’yla görüştüm, bilgilerini istedi. Mesaj yoluyla bilgilerini kendisine ilettim, gereğinin yapılacağını söyledi ve İçişleri Bakanımız, Kırşehir Milletvekili Hacı Turan Bey’i görevlendirdi. Ben istişareyi Kırşehir Milletvekili ile sürdürdüm. Bir hafta sonra Kaymakamımız Bünyamin Bilgin tutuklandı. Sonra İHH Zonguldak İl Başkanı, İHH Genel Başkan Yardımcısı geldiler, asla Bünyamin Bilgin’in bu yapıyla hiçbir ilgisinin olmadığını, kendilerinin sonuna kadar kefil olduklarını söylediler. Bu gelişler neticesinde hata olabileceğini düşünerek, konuyu İl Başkanımızla paylaşarak, değerlendirdik. Sonuç olarak Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, kendisine minnettarım, çok teşekkür ediyorum, bir gününü bu konuya ayırdı. Birlikte İçişleri Bakanlığına gittik. İçişleri Bakan Müsteşarı Selami Altınok’la yaptığımız görüşmede, Vekilimizin referansının önemli olduğunu, konunun tekrar incelenmesini, eğer realist bir bilgi belge yoksa derhal görevine iade edilmesi talimatını verdi ve üç gün sonra Kaymakamımız Bünyamin Bilgin görevine iade edildi. Konu bundan ibarettir, aziz milletimizin bilgilerine arz olunur saygılar sunarım."