AKP Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Burhan Onuk AKP’nin 21 Mayıs’ta yapacak olduğu Olağanüstü Kongre ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden AKP Genel Başkanlığına gelecek olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Onuk önümüzdeki süreçte Zonguldak açısından da yeniliklerin olmasını istediklerini söyledi

AKP Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Burhan Onuk 21 Mayıs’ta yapılacak olan AKP Olağanüstü Kongresi ile ilgili konuştu. Onuk, Cumhurbaşkanı’nın yeniden AKP Genel Başkanı olacağı kongreyle ilgili Erdoğan’a emanetlerini teslim edeceklerini belirterek önümüzde ki süreçte Zonguldak açısından da yeniliklerin olmasını istediklerini söyledi. Onuk şu açıklamayı yaptı:

“Bizler için çok büyük bir gün olacak. 21 Mayıs 2017 Pazar günü tüm Türkiye genelinden teşkilatlarımızla birlikte Ankara’da buluşacağız. Reisimiz geri geliyor. Cumhurbaşkanımız aynı zamanda partimizin genel başkanı olacak. İkinci bir akit olacak bizim için kendisiyle birlikte. Bunun için Zonguldak teşkilatı olarak organizasyona başladık.  İl Başkanımız Zeki Tosun ve Kadın Kolları Başkanımız Züleyha Arıman ile birlikte 23 otobüsle Ankara’daki kongreye katılım sağlayacağız. Şimdiden bunun hazırlıkları başladı. Otobüslerimiz zaten doluluğa ulaştı. Son rötuşlarımızı yapıyoruz. Cumartesi akşamı Madenci Anıtı önünden hep birlikte yola çıkacağız. Pazar günü de büyük bir coşkuyla reisimizi tekrar kendi evinde ağırlamış olacağız. Kendi evini, kendi makamını ona teslim etmiş olacağız. Bizden ayrılalı 979 gün oldu. Bu süreçte emanetine sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Bunda bizim de payımız varsa Ak Parti Zonguldak teşkilatları olarak büyük bir gurur duyuyoruz. Dediğim gibi Cumartesi akşamı Ankara’ya 23 otobüsle gidip salonda da Zonguldak’ı fark ettirmek için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Zonguldak açısından da yeniliklerin olmasını istiyoruz. Zaten Cumhurbaşkanımız buraya mitinge geldiği zaman da Zonguldak’a karşı özellikle Filyos Projesi nedeniyle özel bir ilgi gösterdiğini belirtti. Toplantılarda da Filyos’tan bahsediyor. İki üç gün önce Filyos ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bununla alakalı Zonguldak’a özel bir önem gösterdiğinin biz farkındayız. İnşallah teşkilatlarda ki yeni yapılanmayla birlikte Zonguldak yeniden ayağa kalkacak. Filyos ile birlikte de istenilen seviyeye ulaşacak.”  (Haber/Yasemin Sarı)