Enerji Bakanlığı ile Hazine anlaştı… TTK’ya ait 4 arazi ve üzerindeki yapılar Milli Emlak’a geçiyor… Liman içindeki TTK Sağlık Müdürlüğü binasına da Sahil Güvenlik Amasra Bot Komutanlığı talip oldu

BÜYÜK TAKAS!

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait atıl bina ve arazilerin yanı sıra rantabl olmayan yerlerin devrine ilişkin “Büyük Takas” başladı. Buna göre, Enerji Bakanlığı Lavuar Alanı, TTK Eğitim Daire Başkanlığı’nın bulunduğu yerleşke, Asma Taksi’nin hemen yanındaki boş arazi ve Baştarla’da bulunan MEKSA binasının Hazine’ye takası için Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ilgili yazıyı gönderdi. Devir işlemlerini hızlandıran TTK İnşaat Daire Başkanlığı, Sağlık Müdürlüğü ve Eğitim Daire Başkanlığı’na yeni yer arayışına başladı.

AMASRA BOT KOMUTANLIĞI ZONGULDAK’A GELİYOR

Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı Zonguldak Limanı içerisindeki eski Fen Tetkik Daire Başkanlığı binasına talip oldu. Zonguldak’a gelerek binanın fotoğraflarını çeken Sahil Güvenlik Amasra Bot Komutanlığı binayı Enerji Bakanlığı’ndan talep edecek. Bu taksa da kesin gözüyle bakılıyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda meydana gelen fırtınada Zonguldak Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait barakalar zarar görmüştü.

LAVUAR ALANINA İKİ ETAPLI PROJE

Öte yandan TTK tarafından Milli Emlak’a devredilmesi için gerekli yazışmaların yapıldığı Lavuar Alanı için TOKİ ile görüşmeler devam ediyor. AKP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, İl Başkanı Zeki Tosun’un lavuar alanıyla ilgili TOKİ yetkilileriyle görüştüğünü belirterek, “Zonguldak’ın kanayan yarası olan lavuar alanını kente kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Proje muhtemelen 2 etap olacak. Birinci etapta lavuar alanı içerisinde sosyal alanların da olduğu bir çevre düzenlemesiyle şehrin en gözde yeri olacak. İkinci etapta ise MTA’nın binasının bulunduğu alandaki konutlar kamulaştırmak suretiyle TOKİ tarafından satın alınacak.” dedi.