Buyuk’tan büyük jest

Zonguldaklı Ressam Ziya Buyuk, tuvaline aktardığı resimlerin Zonguldak’ta eğitim gördüğü okullara verilmesi için Valilik Binası’na gelerek Vali Ali Kaban’ın makamında olmaması nedeniyle Özel Kalem Müdürü Mehmet Zafer Alas’a teslim etti. 

Hediye ettiği eserleri okuduğu okullara verilmesi için Alas’a teslim eden Ressam Buyuk, basın mensuplarına verdiği demeçte, “Bu hediye ettiğim tabloları iki yıl önce Altı Üstü Zonguldak adlı resim sergisi kapsamında yapmıştım. İlk olarak Ankara’da sergilendiler. Ardından Zonguldak sergilendi. Bende geriye kalan resimlerimi okuduğum okullara ve bazı kurumlara hediye etmek için buraya getirdim. Bu resimlerimi okuduğum okullara verilmek suretiyle müdürümüze teslim ettim.” dedi.

Ressam Ziya Buyuk’a bu düşüncesinden dolayı teşekkür eden Alas,  yaptığı konuşmada “Biz sanatçımız Ziya Bey’in bu düşüncesinden dolayı memnuniyet duyduk. Sayın Valimiz ilçelerde olduğu için bu görev bana düştü. Biz bu resimleri ilgili yerlere amacına uygun bir şekilde kullanılması üzere teslim edeceğiz. Bu güzel jestinden dolayı sanatçımıza çok teşekkür ediyoruz.”  diye konuştu.     

Ressam Ziya Buyuk’un resimleri Gazi Mustafa Kemal İlkokulu ve Endüstri Meslek Lisesi’ne teslim edilecek. (Aykut KARA)