“Denizden uzanan, madencinin kan ve ateş içindeki eli”

 

Ünlü Zonguldaklı ressam Ziya Buyuk Halkın Sesi’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zonguldak’a geliş nedeninin okuduğu okullara birer tablosunu hediye etmek istediğini, bu okulların GaziMustafa Kemal İlkokulu, eski adıyla 27 Mayıs Ortaokulu, Endüstri Meslek Lisesi olduğunu söyleyen Buyuk, Halkın Sesi çalışanlarına da teşekkür ederek gazetenin tüm çalışmalarını çok iyi takip ettiğini belirtti ve bir tablosunu da gazeteye hediye ettiğini sözlerine ilave etti. Buyuk tabloda yer alan görüntüde “denizden uzanan madencinin kan ve ateş içindeki eli”nin tasvir edildiğini söyledi.

Ziya Buyuk sorular üstüne ülkenin çeşitli kentlerinde sergiler açtığını, Geçtiğimiz yıl Bodrum’da açtığı “Altı üstü Zonguldak” isimli sergisinin de büyük ilgi gördüğünü, bu şekilde sergiler açmaya da devam edeceğini belirterek “Her gittiğim yerde Zonguldak’ı da tanıtmaya devam ediyorum, Zonguldak bildiğiniz gibi bir maden kenti, Zonguldak için yaptığım tablolarımda da öncelikle bu olguya vurgu yapıyorum” dedi.

Zonguldak’ta bazı ziyaretler de gerçekleştireceğini söyleyen Buyuk Cuma günü (bu gün)  akşama doğru kentten ayrılacağını ancak yakın bir zamanda tekrar geleceğini de sözlerine ekledi.

(Sermet AKSU)