İl Genel Meclisi’nde Devrek’teki büz şantiyesinin kapatılmayacağını söyleyen Yol ve Ulaşım Müdürü Çöğendez;

“BÜZ ŞANTİYESİ ÜRETİME DEVAM EDECEK”

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayının 6. Birleşiminde gündem dışı söz alan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Çöğendez, Devrek’te bulunan büz şantiyesiyle ilgili konuştu. Şantiyede çalıştırılacak yeterli personelin olmadığını söyleyen Çöğendez, Yeterli sayıda orada personel görevlendirebilirsek koşullarda iyileştirilirse büz şantiyesi üretime devam edecek.” dedi.

“YETERLİ PERSONEL YOK”

Büz şantiyesinin üretim yapamamasının nedeninin personel sıkıntısı olduğu söyleyen Çöğendez, “Geçen sene nisan ayında İşkur ile aldığımız personelle birlikte 9 kişi çalışıyorduk. 2 kişi şoför ve operatör ihtiyacı vardı. Bu kişilerin tecrübe ve belgeleri olduğu için onları şantiye de ve iş makinelerinde görevlendirdik. Nisan sonuna kadar İşkur ile çalıştırdığımız 4 kişi ayrılınca orada 3 kişi kaldık. Bu nedenle de üretim devam etmiyor. En az 7 kişi olması gerekiyor. Mevcut 40’lık ve 60’lık büz üretebiliyoruz. 80’lık ve 100’lük üretemiyoruz. Bu nedenle maliyet hesabı yaptık. Büz ile koruge boru arasında teknik olarak farklılıklar çıktı. Koruge borular 6-7 metre civarında yol geçişine uygun olduğu için bizde genelde yol alt yapısında büzleri kullandığımızdan koruge borunun taşınma ve montaj kolaylığı ve boyunda ekleme yapılmadan kullanılabildiği için koruge boruda satın almaya başladık.” diye konuştu.

“ŞANTİYENİN İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR”

Şantiyede stoklarında hazır büz kalmadığını belirten Çöğendez, şantiyenin iyileştirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Büz şantiyesinde üretimini yaptığımız 40’lık ve 60’lık borularda geçen aya kadar stoklarımızda vardı. Artık kalmadı. O gün bugündür de üretim yapmamıştık. Esas konu büz şantiyesi atıl durumda olan oradaki çalışmaların askıya alınması.  6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş güvenliği uzmanıyla değerlendirildi. Burada çalışmaların sağlık koşullarına uygun olmadığı düşüncesine varıldı ve iş verene bu konuda tespit tutanağı tutularak rapor sunuldu. Bu rapor İş Sağlığı Güvenliği Kuruluna aktarıldı, görüşüldü. Hakikaten atölyenin geliştirilmesi kararı çıktı. Bununla ilgili şubeye yazı yazıldı. İyileştirilmesi bekleniyor. Büz şantiyesini kapatma diye bir şey yok. Yeterli sayıda orada personel görevlendirebilirsek koşullarda iyileştirilirse büz şantiyesi üretime devam edecek.” ifadelerine yer verdi. Aykut KARA- Aycan KARADAĞ