Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde projesi onaylanan 5’nci termik santralin yapılmaması için imza kampanyası başlatıldı.
Son günlerde Zonguldak gündemine oturan, Çatalağzı ve Muslu beldesindeki çalışır vaziyette bulunan 3 termik santral ve yapımı tamamlanmak üzere olan 4’üncü termik santralin ardından, 5’nci santralin onaylanması sebebiyle imza kampanyası başlatıldı. ÇAÇEV tarafından başlatılan kampanyada Zonguldak ve ilçelerden kapı kapı dolaşılıp imza toplanıyor. Ayrıca Çatalağzı’nda bulunan Saat Kulesi’nin altında kurulan stantla vatandaşların desteği bekleniyor.
5’nci termik santralin kurulmaması için halkı destek olmaya çağıran ÇAÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Gündoğan, “Onaylanan termik santraller için patronlar tarafından bilgilendirme toplantısı yapılacakmış. Biz bu memlekette yıllardır, ektiğimizi biçemeyerek, korkmadan su içemeyerek, ömrümüzü kısaltarak, kanser olarak bu topraklarda gerekli bilgiyi aldık. Biz yeterince bilgi sahibi olduk. Muslu ve Çatalağzı’nda biz onları bilgilendireceğiz. Hayır demek için halkımızla birlikte kampanya başlatacağız. Bir hafta boyunca bu kampanyamız devam edecek. Tüm halkımızı bize destek olmaya ve termik santral cehennemine hayır demeye çağırıyoruz.
Çatalağzı halkının bir kısmının işsiz kalmaktan korktuğu için tepki gösteremediğini ifade eden Gündoğan, “Halkın bir çoğunun çocuğu veya kendisi orada çalışıyor. Toplantılarımıza destek veremiyor. Ancak bu halkın gerçek gücünü görecekler. Biz buna yürekten inanıyoruz. Çatalağzı’ndaki bu sessizlik ‘termik santrale hayır’ sesiyle yükselecek” ifadelerini kullandı.